huis Eten en drinken 10 antiverouderingsproducten die in elke supermarkt te koop zijn

10 antiverouderingsproducten die in elke supermarkt te koop zijn

Veroudering is een onvermijdelijk onderdeel van het menselijk leven. De pil voor ouderdom is nog niet uitgevonden, maar de zichtbare en interne manifestaties van dit proces kunnen worden verminderd als je regelmatig vitamines en bepaalde voedingsmiddelen consumeert die in een supermarkt verkrijgbaar zijn. Maar wat voor soort producten het zijn - we zullen het u nu vertellen.

10. Walnoten

sseauo13Een echte schat aan vitamines en mineralen is verborgen onder de harde schaal van walnoten. Slechts 100 gram walnoten kan het menselijk lichaam verzadigen:

  • 8 mcg vitamine A;
  • 0,05 mg beta-caroteen;
  • 5,8 mg vitamine C;
  • 77 mg vitamine B9
  • 0,8 mg vitamine B5 en B6;
  • 2,6 mg vitamine E
  • 4,8 mg vitamine PP
  • 2,7 mg vitamine K.

En ook jodium, fosfor, selenium, zink, magnesium en vele andere nuttige stoffen.

Een studie in Pennsylvania wees uit dat de opname van walnoten en walnootolie in het dieet zowel de bloeddruk in rust als de bloeddrukrespons op stress verlaagde.

Onderzoekers van de staat New York ontdekten ook dat walnoten helpen bij het vernietigen van schadelijke chemicaliën - vrije radicalen - en de progressie van Alzheimer kunnen vertragen of vertragen.

Hoeveel walnoten kun je per dag eten: dagelijkse consumptie van 10 stuks van deze smakelijke en gezonde noten zal het haar sterker en glanzender maken, de immuniteit versterken en de conditie van bloedvaten verbeteren.

9. Broccoli

lcxqd4npOnderzoek van de University of California, Los Angeles heeft aangetoond dat broccoli de beste bron is van een stof die sulforafaan wordt genoemd. Het is een organische verbinding die voorkomt dat vrije radicalen het lichaam vernietigen.

"Ons onderzoek toont aan dat een chemische stof die in broccoli aanwezig is, in staat is om een ​​breed scala aan antioxidantafweermechanismen te stimuleren en de leeftijdsgerelateerde achteruitgang van de immuunfunctie kan remmen", zei hoofdonderzoeker André Nel, MD.

Regelmatig eten van broccoli kan het immuunsysteem beschermen tegen veelvoorkomende verouderingsfactoren, zoals hart- en vaatziekten, degeneratieve gewrichtsaandoeningen en diabetes.

Dagelijkse dosis broccoli: 200 - 300 gram.

8. Rode bonen

knbrs45oBonen, letterlijk 'gevuld' met eiwitten, vezels, magnesium, kalium en andere stoffen die nodig zijn voor het menselijk lichaam, is een van de meest populaire superfoods - een product met tal van gezondheidsvoordelen.

Bonen zijn ook rijk aan antioxidanten, vooral flavonoïden, die het verouderingsproces vertragen. Volgens een analyse van de USDA bevatten rode bonen meer "proanthocyanidines" dan bosbessen en veenbessen.

Het is voldoende om 200-300 gram bonen per dag te eten, dit levert een derde van de aanbevolen dagelijkse inname van foliumzuur op.

7. Granaatappel

c3qzwr4hDeze heerlijke vruchten behoren tot de beste voedingsmiddelen die veroudering tegengaan, omdat ze een bron zijn van krachtige antioxidanten - anthocyanen en ellaginezuur.Het eten van granaatappel verhoogt de productie van stikstofmonoxide in endotheelcellen, wat het risico op hartaandoeningen kan helpen verminderen.

Volgens een studie van de Universiteit van Illinois kan granaatappel ook helpen bij het voorkomen van borst- en prostaatkanker en zelfs de groei van kankertumoren vertragen. Van granaatappelzaadolie is ook vastgesteld dat het de regeneratie van huidcellen bevordert, waardoor de zichtbare effecten van huidveroudering worden verminderd.

De dagelijkse norm is 1 granaatappel of 1 liter granaatappelsap.

6. Knoflook

c2fycrhsIn 1994 ontdekten onderzoekers in Denemarken dat menselijke huidcellen die aan knoflookextract waren blootgesteld, gezonder waren en langer leefden dan normale huidcellen.

En een recentere studie uit 2006 wees uit dat een antioxidantrijk, verouderd knoflookextract hartaandoeningen helpt voorkomen en het risico op dementie en de ziekte van Alzheimer vermindert.

Het lichaam heeft baat bij 1-3 teentjes rauwe knoflook per dag. En zodat ze niet uit de mond ruiken, raden we aan om na het nuttigen van knoflook een beetje peterselie te kauwen, een appel te eten of groene thee te drinken.

5. Gele, rode en oranje paprika's

xhbserztAlle paprika's zijn goed voor verjonging. Ze zijn een natuurlijke bron van bètacaroteen, dat werkt als een natuurlijk zonnescherm en uw huid beschermt tegen schade door de zon.

Ze zijn ook rijk aan vitamine C, wat de productie van collageen in het lichaam stimuleert. Rode, gele en oranje paprika's zijn het rijkst aan antioxidanten en behoren daarom tot de beste voedingsmiddelen tegen veroudering die in elke winkel verkrijgbaar zijn.

Slechts 2-3 paprika's per dag geven je een set vitamines, evenals kalium, calcium en ijzer.

4. Uien

uag0dwrnAls uien ons aan het huilen maken, zouden dat tranen van vreugde moeten zijn, want uien zijn een van de gezondste voedingsmiddelen voor het lichaam. Het is rijk aan veel voedingsstoffen, waaronder vitamine C, dat huidveroudering tegengaat en een gezond immuunsysteem ondersteunt.

Uien bevatten ook B-vitamines, kalium, calcium, antioxidanten en andere verbindingen die ontstekingen bestrijden en triglyceriden verlagen, dus ze zijn goed voor je hart. Bovendien blijft 70% van alle voedingsstoffen in uien ook na warmtebehandeling behouden.

Voedingsdeskundigen adviseren om niet meer dan 100 gram rauwe of gebakken uien per dag en maximaal 200 gram gekookte uien te eten.

3. Tomaat

bfpr44goOp de tweede plaats bij de selectie van goedkope en betaalbare antiverouderingsproducten staat de bekende tomaat. Het is rijk aan vitamine C en lycopeen, een carotenoïde pigment dat de menselijke huid beschermt tegen zonnestralen en rimpels voorkomt door de afbraak van collageen in de huid te vertragen.

Een gezond persoon heeft dagelijks 2 tot 4 middelgrote tomaten nodig.

2. Bieten

varrloeuDeze goedkope en bescheiden ogende knolgewas, die ons meer vertrouwd is in borsjt dan in de vorm van superfood, wordt al eeuwenlang beschouwd als een genezend en verjongend product in de Ayurvedische en traditionele Chinese geneeskunde.

Bieten zijn niet alleen rijk aan vezels, die de spijsvertering verbeteren, maar ook aan betaïne, een lipotrope stof die de vetstofwisseling reguleert en hoge bloeddruk voorkomt.

Onderzoek toont aan dat bieten de gezondheid van het hart ondersteunen, een diuretisch effect hebben en ontstekingen in het lichaam bestrijden. Dus zelfs als je niet zo van bieten houdt, overweeg dan om ten minste een kleine hoeveelheid toe te voegen aan je anti-verouderingsdieet!

Hoeveel bieten kun je per dag eten: 100-150 in rauwe of gekookte vorm, of in de vorm van bietensap.

1. Groene thee

31g31tdeGroene thee zit vol met antioxidanten - de belangrijkste vijanden van vrije radicalen die huidproteïnen beschadigen en de beschermende functie van het immuunsysteem verminderen.

Groene thee is bijzonder rijk aan polyfenolen, die de gezondheid van uw huid beschermen en zelfs de tekenen van vroege veroudering kunnen omkeren.

Een van de grootste onderzoeken naar groene thee, met meer dan 40.000 mensen van 40 tot 79 jaar, werd uitgevoerd in Japan aan de Tohoku University. Het begon in 1994 en duurde 11 jaar.

De onderzoekers ontdekten dat mensen die dagelijks tot 5 kopjes groene thee dronken een 16% langere levensverwachting hadden in vergelijking met deelnemers aan de studie die minder dan één kopje dronken. Bovendien nam het risico op hart- en vaatziekten met 25% af onder de ‘thee’ mensen.

Om zo lang mogelijk gezond en jong te blijven, is het voldoende om 3-5 kleine kopjes groene thee per dag te drinken.

laat een reactie achter

Voer uw opmerking in
Voer uw naam in

itop-nl.polrestrojakpus.com

Techniek

Sport

Natuur