huis Eten en drinken 10 duurste wijnen ter wereld

10 duurste wijnen ter wereld

Het maken van wijn, zowel in Rusland als in het buitenland, levert een goed inkomen op. De gemiddelde kosten van een fles wijn in Moskou in 2018 waren bijvoorbeeld 389 roebel en in het land 324 roebel. Maar verzamelaars hebben de duurste flessen wijn ter wereld, lach alleen om zulke prijzen. Ze betaalden honderdduizenden dollars voor hun schatten.

Dit zijn volgens Wine-Searcher en andere bronnen de top tien van duurste wijnen ter wereld. Misschien wilt u tijdens het lezen een paar glazen druivensap drinken. Welnu, dit is zowel gezonder als goedkoper dan honderdduizenden dollars uitgeven (voor uw gemak hebben we de prijs omgerekend in roebels tegen de wisselkoers op het moment van schrijven) voor een wijn die zijn eigenschappen lang geleden had kunnen verliezen.

10. Chateau d'Yquem 1811 - $ 117.000 (7,7 miljoen roebel)

Chateau dYquem 1811Een van de grootste wijnen uit de geschiedenis van Bordeaux werd in 1811 geboren bij het Franse wijnhuis Château d'Iquem.

De fles van Chateau d'Yquem werd in 2011 voor £ 75.000 ($ 117.000) verkocht aan privéverzamelaar Christian Vanneck. Het is momenteel de duurste fles witte wijn ter wereld. En misschien al leeg.

9. Chateau Lafite 1787 - $ 156.450 (10,3 miljoen roebel)

Chateau Lafite 1787Uitgever Malcolm Forbes betaalde in 1985 bijna $ 160.000 voor een fles rode wijn van Château Lafitte uit 1787, vermoedelijk afkomstig uit de kelder van de derde president van de Verenigde Staten, Thomas Jefferson. Dit wordt bewezen door de initialen Th.J. erop gegraveerd. Een van de grondleggers van het bolwerk van de democratie was een groot kenner van sterke dranken en bezat een indrukwekkende collectie wijnen, die met succes worden verkocht door kenners van geld. De authenticiteit van deze fles is echter omstreden en experts zijn verdeeld over deze kwestie.

De luide geschiedenis van Chateau Lafite 1787 eindigde niet na de verkoop. Forbes stelde zijn gewaardeerde bezit tentoon in een collectie gewijd aan Thomas Jefferson; de kurk van de fles, die het licht van de lamp niet kon weerstaan, droogde op en viel naar binnen. Gefrustreerd belde Forbes onmiddellijk wijnexpert Michael Broadbent, die op dat moment hoofd van de wijnafdeling van Christie was. Het advies van Broadbent was eenvoudig en ingenieus: plaats gewoon een nieuwe stekker. Al deze gebeurtenissen zorgden alleen maar voor de discussie over de vraag of deze wijn als authentiek kan worden beschouwd, of dat de gravure erop een bekwame vervalsing is.

8. Penfolds Limited Edition Ampoule - $ 168.000 (11,1 miljoen roebel)

Penfolds Limited Edition AmpouleHet is de duurste wijn die rechtstreeks van de wijnmakerij wordt verkocht. En degenen die het niet kunnen betalen, kunnen een glas kopen voor slechts $ 850.

In tegenstelling tot andere deelnemers aan de wijnbeoordeling is deze wijn in een zeer originele verpakking een exclusief commercieel product van de beroemdste wijnmakerij in Zuid-Australië.

Wijnproeven is op zich een heel spannend proces; en om het echt onvergetelijk te maken, wordt elke "ampul" met de kostbare vloeistof geleverd met een glazen punt die op de juiste manier moet worden afgebroken. De koper wordt hierin bijgestaan ​​door speciaal opgeleid personeel van het wijnhuis.

7. Chateau Margaux 1787 - $ 225.000 (14,9 miljoen roebel)

Chateau Margaux 1787Het verhaal van een van de duurste wijnen ter wereld had een tragisch einde. Deze fles Chateau Margot was ooit van Thomas Jefferson en werd door de verzekeringsmaatschappij geschat op $ 225.000.

De laatste eigenaar, William Solokin, een wijnhandelaar, bracht zijn alcoholische juweel mee naar een etentje in het Four Season Hotel. En daar brak de onzorgvuldige ober het! Volgens een andere versie werd de fles per ongeluk gebroken door Solokin zelf, toen zijn tas met Chateau Margaux 1787 erin op een serveertafel klopte.

Hoe het ook zij, de verzekeringsmaatschappij betaalde Solokin een kwart miljoen dollar voor een drankje dat hij nooit meer zal proeven.

6. Chateau Lafite 1869 - $ 230.000 (15,2 miljoen roebel)

Chateau Lafite 1869Chateau Lafite is een wijndomein in Frankrijk dat sinds de 19e eeuw in handen is van leden van de familie Rothschild. En net zoals de Rothschilds worden beschouwd als een van de rijkste mensen ter wereld, wordt Château Lafite-wijn beschouwd als een van de duurste alcoholische dranken die alleen beschikbaar zijn voor de gouden miljard.

In 2010 veilde Sotheby’s drie flessen Chateau Lafite met goddelijke nectar uit de oogst van 1869. Voor elk van hen vroegen ze 230 duizend dollar. Alle drie de kavels zijn door één koper gekocht en hoeveel hij ervoor heeft betaald, kunt u zelf gemakkelijk berekenen. Nu kan de nieuwe eigenaar genieten van de hoogwaardige drank door de eerste twee flessen te legen en de derde aan ieders afgunst over te laten.

5. Shipwrecked 1907 Heidsieck - $ 275.000 (18,2 miljoen roebel)

Shipwrecked 1907 Heidsieck - Duurste mousserende wijnEen partij van deze nobele drank uit de oogst van 1907 was bedoeld als geschenk aan de laatste Russische tsaar Nicolaas II. Ze bereikte haar bestemming echter niet, aangezien het schip dat champagne vervoerde voor het Russische keizerlijke hof tijdens de Eerste Wereldoorlog tot zinken werd gebracht door een Duitse onderzeeër. Pas in 1998 vonden duikers een waardevolle gezonken lading voor de kust van Finland. Helaas was het niet opgenomen in lijst met de beste champagne volgens Roskachestvo, omdat het niet is ontworpen voor de massaconsument.

Nu ademen onbekende gelukkigen deze heerlijke geur van geschiedenis in.

4. Cheval-Blanc 1947 - $ 304.375 (20,2 miljoen roebel)

Cheval-Blanc 1947Lente-herfst 1947 was uitzonderlijk heet van begin april tot oktober. De oogst in de wijnmakerij Chateau Cheval Blanc begon op 15 september, toen de luchttemperatuur zelfs hoger was dan 35 graden, en was vrij snel voltooid. Door deze hete omstandigheden bereikten de Bordeauxwijnen in 1947 een ongewoon hoog gehalte aan natuurlijke suikers.

In 2010 kwam een ​​van de beste creaties van de wijnbouw - de Cheval Blanc-vintage uit 1947 - in handen van een particuliere verzamelaar, die er meer dan 300 duizend dollar voor betaalde op de Christies-veiling.

3. Chateau Mouton Rothschild Jeroboam 1945 - $ 310.700 (20,6 miljoen roebel)

Chateau Mouton Rothschild Jeroboam 1945Op het etiket van deze wijn staat een gouden "V" -teken, wat de overwinning van de USSR en zijn bondgenoten in de Tweede Wereldoorlog aangeeft. Maar niet alleen het bord bepaalde zo'n hoge prijs van de fles. Het draait allemaal om zijn grote formaat. Als deze een standaardinhoud van 750 ml had, zou hij voor slechts $ 51.783 zijn verkocht.

2. Screaming Eagle Cabernet Sauvignon 1992 - $ 500.000 (33,1 miljoen roebel)

Screaming Eagle Cabernet Sauvignon 1992Een van de duurste wijnen ooit verkocht. En als andere elite-alcohol alleen maar in prijs groeide naarmate hij ouder werd, dan had de Screaming Eagle van de oogst van 1992, op het moment van verkoop, zijn tiende verjaardag nog niet gevierd.

Een king-size fles Screaming Eagle (zes liter) werd in 2000 voor maar liefst een half miljoen dollar verkocht op een liefdadigheidsveiling in de beroemde Napa Valley-wijngaard. Het bleek betaalbaar te zijn voor Chase Bailey, het ex-hoofd van Cisco Systems.

1.Romanee-Conti Grand Cru - $ 551.314 (36,6 miljoen roebel)

Romanee-Conti Grand Cru - de duurste wijn ter wereldSommige mensen geven meer dan een half miljoen dollar uit aan de duurste wijn genaamd Romanee-Conti, vintage 1945. De 73-jarige fles Franse Bourgogne die in 2018 bij Sotheby's werd geveild, werd aanvankelijk geschat op $ 32.000. En de uiteindelijke prijs voor een fles van de duurste wijn was meer dan 17 keer hoger dan de oorspronkelijke prijs.

Romanee-Conti is de "koning van de collectie wijnen" en 1945 is zijn duurste vintage. Op dit moment werden er slechts 600 flessen geproduceerd en dit was ook het laatste jaar waarin de oudere, geprefereerde wijnstokken werden gebruikt.

Volgens Sotheby's zijn de beste Romanee-Conti-flessen uit 1945 "zo geconcentreerd en exotisch dat ze schijnbaar eeuwige kracht hebben - deze wijn heeft vrede met zichzelf."We kunnen alleen maar hopen dat de persoon die het goed vond om zoveel aan een fles alcohol uit te geven, ook vrede met zichzelf heeft.

laat een reactie achter

Voer uw opmerking in
Voer uw naam in

itop-nl.polrestrojakpus.com

Techniek

Sport

Natuur