huis Sport Top 10 best verkochte atleten van 2020

Top 10 best verkochte atleten van 2020

Populariteit in de sportwereld geeft atleten de mogelijkheid om miljoenen dollars aan sponsorovereenkomsten te sluiten, en SportsPro heeft een lijst samengesteld van 's werelds best verkopende atleten voor 2020. Het wordt natuurlijk geleid door enkele van de meest populaire namen in het voetbal.

10. Paulo Dybala (voetbal)

lmevrdryDe aanvaller van de Italiaan Juventus is niet alleen een van de meest herkenbare gezichten in het wereldvoetbal, maar ook in de mediaruimte. Hij heeft een lucratieve deal met Adidas en heeft 40 miljoen Instagram-volgers.

Dybala is een ster die de unieke kans heeft om naast Lionel Messi en Cristiano Ronaldo te spelen op respectievelijk internationaal en clubniveau. Hij wordt zelfs beschouwd als een van de waarschijnlijke opvolgers van Messi.

9. Mohamed Salah (voetbal)

yxfdgsmjDe Egyptische koning van het voetbal is wereldwijd populair geworden nadat hij zich bij Liverpool aansloot, de topscorer van de Premier League werd en zijn club hielp de Champions League te winnen.

Salah is de meest populaire atleet die uit Egypte kwam, en daarom wordt hij thuis aanbeden. Mo Salah heeft momenteel 40,4 miljoen volgers op Instagram.

Pepsi Global heeft verschillende sponsorovereenkomsten gesloten met 's werelds beste voetballers en Salah is daar een van. Hij heeft ook een aantal sponsorcontracten met merken als Vodafone, Falken Tyres en Uber.

8. Rohit Sharma (krekel)

vo5eex3mHet Indiase cricketteam kan lange tijd worden omschreven als 'gemiddeld'. De briljante prestatie van een nieuwe generatie Indiase spelers heeft hen echter tot wereldwijde populariteit gestuwd.

En hoewel cricket een niet zo populaire sport in de wereld is als basketbal of voetbal, slaagde de vertegenwoordiger er toch in om door te breken tot de gelederen van de commercieel meest succesvolle atleten ter wereld.

In een door cricket geobsedeerd land als India is Rohit Sharma een held. Hij heeft contracten met bedrijven als Maggi, Nissan, Aristocrat, Lays, Oppo en Hublot, en heeft 15,8 miljoen Instagram-volgers. Volgens meerdere bronnen werd het nettovermogen van Rohit Sharma in 2019 geschat op $ 18,7 miljoen.

Naast cricket ondersteunt Sharma actief dierenwelzijnscampagnes. Hij is de officiële ambassadeur van het Wereld Natuur Fonds in India en lid van People for the Ethical Treatment of Animals (PETA).

7. Khabib Nurmagomedov (MMA)

vct0ze2bDe top 10 van best verkochte atleten van 2020 omvat ook de vertegenwoordiger van Rusland - MMA-jager en UFC lichtgewichtkampioen Khabib Nurmagomedov.

Hij heeft tot nu toe 28 ongeslagen wedstrijden gespeeld, de langste reeks ononderbroken overwinningen in de geschiedenis van de MMA.

In juni van dit jaar riep het tijdschrift Forbes Khabib uit tot de meest succesvolle Russische atleet. Deze 32-jarige atleet is ambassadeur van de betaaldienst SalamPay. Khabib wordt ook gesponsord door andere grote merken zoals Reebok, Gorilla Energy en Toyota.

6. Neymar (voetbal)

jl2umfquNeymar is een van de meest populaire atleten ter wereld dankzij zijn flamboyante speelstijl en ongelooflijke records. In 2016 pakte hij goud op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, en is de derde meest gescoorde doelpunten voor het Braziliaanse nationale team, achter Ronaldo en Pele.

Nike is de hoofdsponsor van Neymar. De 28-jarige wordt ook gesponsord door merken als Jordan, Red Bull, McDonalds, Gillette, MasterCard, Honda en meer.... De transfer van Neymar werd de duurste in de voetbalgeschiedenistoen Paris Saint-Germain het in de zomer van 2017 kocht van Barcelona voor maar liefst 222 miljoen euro.

5. Bianca Andreescu (tennis)

jy040x5eEen 20-jarige Canadese tennissensatie genaamd Bianca Andreescu staat op de vijfde plaats van de lijst van de meest aantrekkelijke atleten in marketingtermen.

Ze haalde de krantenkoppen nadat ze Serena Williams had verslagen op weg naar het winnen van de US Open en Canadian Opens in 2019. En ze werd de eerste Canadese kampioen die een Grand Slam-toernooi won.

Bianca Andreescu wordt gesponsord door merken als Rolex, Head, Nike, Copper Branch en BMW. Het meisje heeft 670 duizend volgers op Instagram en is momenteel een van de meest gewilde atleten ter wereld.

4. Virat Kohli (krekel)

0oyiplfrDe aanvoerder van het Indiase nationale cricketteam heeft al 80,5 miljoen volgers op Instagram gekregen en is een van de populairste sportfiguren ter wereld.

Kohli heeft naar verluidt een nettowaarde van meer dan $ 119 miljoen en heeft samenwerkingsverbanden met vele merken zoals Great Learning, iQOO, Blue Star, Wellman, Himalaya, Myntra, Google Duo, Mobile Premier League en meer.

3. LeBron James (basketbal)

hpb554t4Een van de grootste basketballers van onze tijd, werd vier keer de meest waardevolle speler in zijn schitterende carrière. Het is niet verwonderlijk dat hij een van de meest liquide atleten ter wereld is.

LeBron heeft levenslange sponsoring van Nike en partnerschappen met merken Rimowa, Coca-Cola, Upper Deck, Beats Electronics, Blaze Pizza, Intel, Verizon en verschillende andere bekende bedrijven.

2. Cristiano Ronaldo (voetbal)

4m0guinkAmerikaans voetbal - de meest populaire sport ter werelden het is geen verrassing dat beroemde voetballers hun naam zeer winstgevend kunnen verkopen aan verschillende merken. En de op een na best verkopende voetballer ter wereld is Ronaldo.

Hij speelde voor de grootste clubs ter wereld - Real Madrid, Manchester United en Juventus - en blijft ondanks zijn 35-jarige leeftijd op het hoogste niveau presteren.

Tot de merkpartners van Ronaldo behoren Pestana CR7 Lifestyle Hotels, Insparya, Nike, Herbalife Nutrition, DAZN, MTG, American Tourister, Abbott en vele anderen.

Cristiano Ronaldo heeft ook 238 miljoen volgers en is het populairste Instagram-account ter wereld.

1. Lionel Messi (voetbal)

m1anuespZesvoudig Gouden Bal-winnaar Lionel Messi is momenteel de commercieel meest aantrekkelijke atleet ter wereld.

De Barcelona-legende heeft 167 miljoen Instagram-volgers en een levenslang contract met Adidas, evenals lucratieve deals met Gatorade, Huawei en Mastercard. In 2019 heette het tijdschrift Forbes Messi de best betaalde atleet ter wereld.

laat een reactie achter

Voer uw opmerking in
Voer uw naam in

itop-nl.polrestrojakpus.com

Techniek

Sport

Natuur