huis Eten en drinken 10 meest schadelijke dranken die we regelmatig drinken

10 meest schadelijke dranken die we regelmatig drinken

Er zijn veel verschillende dranken in de wereld, aan de gevaren waar we niet eens aan denken. Door er elke dag een paar te consumeren, maken we ons lichaam alleen maar erger. Maar geen van de onderstaande dranken is niet geassocieerd met schadelijke stoffen bij mensen.

Het bedrijf RIA Novosti heeft onderzoek gedaan op het gebied van alledaagse dranken die schadelijk zijn voor de menselijke gezondheid. Op basis van de verkregen resultaten presenteren we beoordeling van de meest schadelijke drankendie je regelmatig drinkt.

10. Kraanwater

40uf0eqlDe beoordeling begint met een drankje dat veel mensen elke dag drinken - onbehandeld kraanwater. Een mens drinkt zijn hele leven ongeveer 40 ton liter water. Als het plotseling niet meer wordt schoongemaakt, hopen zich voortdurend ongeveer 2 emmers bleekwater en één ijzeren anjer op in mensen.

Nooit onbehandeld water drinken. Probeer het altijd te koken goede waterfilter onder de gootsteen, of koop gedestilleerd water in winkels. Dit zal een goed effect hebben op uw toekomstige leven en uw gezondheid behouden zonder complicaties in de toekomst.

9. Dieet en lichte dranken

4ysa5djpDe markt van de moderne samenleving loopt over van “gezonde” dranken, die zogenaamd nuttig zijn en geen schadelijke stoffen bevatten. Mensen die proberen af ​​te vallen, schakelen vaak over op dit specifieke product. Ze hebben echter veel nadelen: de aanwezigheid van kunstmatige zoetstoffen, cafeïne en een aantal chemische elementen in de samenstelling.

Het drinken van veel "gezonde" dranken kan leiden tot allergische reacties, indigestie, frequente hoofdpijn en andere aandoeningen van het lichaam. Deskundigen bevelen aan dat mensen die op dieet zijn, natuurlijk drinkend voedsel met veel voedingsstoffen in hun dieet opnemen.

8. Sportdranken

wtnchy04Veel sportdranken zijn gericht op het handhaven van de energiebalans in het lichaam en zitten boordevol koolhydraten. Mensen die aan sport doen, begrijpen de raadzaamheid van het gebruik van dit soort voedsel niet helemaal. Sportvloeistof is alleen nodig voor die mensen die kolossale fysieke activiteit ondergaan, d.w.z. bijna altijd voor professionele atleten.

Een persoon die bijvoorbeeld maar 30 minuten op een loopband heeft gerend, hoeft helemaal geen energie aan te vullen, en een atleet die 3 uur op een fiets heeft gereden, heeft pas na een uur doping nodig. Bovendien worden sportdranken omgezet in extra vet omdat ze veel koolhydraten bevatten. En, zoals iedereen weet, veranderen onverbrande calorieën in overgewicht.

7. Melk

mu2d1nhhEr is veel controverse over de gevaren of voordelen van melk. Van kinds af aan krijgt een geboren persoon het voedsel dat nodig is voor groei in zijn dieet. Naarmate mensen ouder worden, verliezen ze echter het vermogen om dit product te verteren. Een persoon ouder dan 20 jaar gebruikt deze drank zelden, omdat hij lijdt aan lactose-intolerantie.

Bovendien wordt in winkels meestal een product verkocht dat vele stadia van zuivering heeft doorgemaakt. Het resultaat is dat we een product krijgen dat volledig verstoken is van nuttige eigenschappen. Melk bevat ook veel stoffen die schadelijk zijn voor de mens, waardoor het lichaam de volgende ziekten kan krijgen: maagzweren, overtollige groeihormonen, verhoogd slijm en etter.

6. Hete zwarte thee of koffie

4nm2knt5Waarschijnlijk denken veel mensen dat deze alledaagse drankjes het menselijk lichaam helemaal niet schaden. Maar dat is het niet. Zwarte thee en oploskoffie zijn twee kunstmatig gemaakte producten. De ene wordt verkregen door speciale voorwaarden te creëren voor de fermentatie van de bladeren, en de andere gebruikt alleen granen van lage kwaliteit voor de productie ervan.

Het grootste nadeel van het gebruik van deze dranken is de aanwezigheid van cafeïne in hun samenstelling. Gemiddeld drinkt een persoon 3 tot 10 kopjes koffie of thee per dag. De gemiddelde dagelijkse inname van cafeïne is ongeveer 1 gram, een kopje verkwikkende drank bevat 1000 mg. Als u dus 10 kopjes thee of koffie drinkt, verbruikt u 10 keer meer dan de norm van cafeïne per dag.

5. Sappen in pakketten

dzujoa4tOpent 5 van de meest schadelijke alledaagse drankjes - sappen in tetrapacks. In feite is het een niet zo nuttig product als de fabrikanten ervoor adverteren. Dit sap bevat maximaal 50% natuurlijke stoffen. De rest gaat naar water en suiker. Natuurlijk kun je 100 procent sap in de schappen van de winkel vinden, maar het zal niet goedkoop zijn.

Het is het beste om u te beperken tot het drinken van verpakkingen, aangezien deze kunnen leiden tot ernstige ziekten zoals diabetes of gastritis van de maag. Het is de moeite waard om alleen versgeperste sappen of natuurlijk fruit in de voeding te gebruiken. Onthoud echter dat de hoeveelheid gegeten fruit meerdere keren groter moet zijn dan de hoeveelheid gedronken sap.

4. Energie

g2dwv2gsEen vrij populaire drank die door een groot aantal mensen van verschillende leeftijden wordt geconsumeerd. De dronken energiedrank, zo lijkt het, geeft een persoon onmiddellijk een boost van kracht. In werkelijkheid is dit echter niet het geval. Zo'n drankje zorgt ervoor dat het lichaam een ​​grote hoeveelheid adrenaline in de bloedbaan afgeeft, waardoor het slaperige gevoel in een oogwenk verdwijnt.

Nadat de actie van de energie voorbij is, is er een gevoel van verwoesting, wat leidt tot het verlangen om opnieuw te gebruiken. Dit scenario wordt geleidelijk verslavend. Tegelijkertijd ondervindt het menselijke cardiovasculaire systeem en het zenuwstelsel extra stress. Experts raden het gebruik van energiedrankjes af, maar zorg gewoon voor voldoende slaap.

3. Koolzuurhoudende dranken

sdyjyedvDe derde plaats voor de slechtste dranken die mensen regelmatig drinken, gaat naar alle bekende koolzuurhoudende dranken. Het gebruik van dergelijke producten heeft invloed op bijna het hele menselijk lichaam. Een hoog suikergehalte kan diabetes veroorzaken, een grote hoeveelheid smaakstoffen, allergieën en conserveermiddelen vernietigen eenvoudig het tandglazuur en veroorzaken tandbederf.

Artsen raden het gebruik van deze dranken helemaal af. Naast de genoemde schadelijke stoffen komt kooldioxide het lichaam binnen met frisdrank. De grote hoeveelheid kan ziekten van het darmkanaal veroorzaken en voor mensen die deze ziekten al hebben, is het over het algemeen gecontra-indiceerd. Probeer dergelijke dranken uit uw dieet te weren.

2. Alcoholische cocktails

5 kludftsAlcoholische cocktails zijn erg populair in nachtclubs onder jongeren. Het consumeren van een grote verscheidenheid aan cocktails kan echter tot ernstige gevolgen leiden. Alcohol zelf heeft veel negatieve eigenschappen, maar het mengen met verschillende dranken kan de toestand van een persoon alleen maar verergeren.

Het mengen van energiedrankjes en sterke alcohol kan bijvoorbeeld fataal zijn. De toevoeging van sappen, frisdrank en andere alcoholische dranken draagt ​​bij aan de ontwikkeling van maagaandoeningen. Deskundigen raden af ​​om dit soort dranken in grote hoeveelheden te consumeren en adviseren ze volledig uit het dieet te verwijderen.

1. Koude milkshakes

1pz352e3Vreemd genoeg, maar de eerste plaats voor de meest schadelijke alledaagse drankjes gaat naar heerlijke koude cocktails, gebruikelijk in de openbare catering van Rusland. In de meeste gevallen zijn shakes van melkchocolade erg schadelijk voor het lichaam. Het veelvuldig gebruik ervan veroorzaakt snelle verslaving en obesitas.

Het draait allemaal om de gebruikte ingrediënten. Gewoonlijk bevat een melkdrank zoet ijs, waardoor de hoeveelheid suiker daarin onbetaalbaar is. Daarom raden artsen aan om uw kind of uzelf te beperken bij het gebruik van dit product. Bovendien, zoals we eerder hebben besproken, heeft melk een negatieve invloed op het lichaam van een gevormd persoon.

laat een reactie achter

Voer uw opmerking in
Voer uw naam in

itop-nl.polrestrojakpus.com

Techniek

Sport

Natuur