huis Eten en drinken De 10 meest giftige voedingsmiddelen ter wereld

De 10 meest giftige voedingsmiddelen ter wereld

Er zijn dingen die lekker zijn, maar niet gezond, en er zijn dingen die je kunnen doden - twee grote verschillen. En als je zo lang mogelijk gezond wilt blijven, schrap dan uit het dieet wat in onze top 10 staat meest giftige voedingsmiddelen ter wereld.

10. Monkey Brains

sgkkpntw

Herinner je je de scène uit Indiana Jones and the Temple of Doom waar de helden gekoelde apenhersenen voorgeschoteld krijgen? Het blijkt dat dit exotische gerecht je kan belonen met een dodelijke ziekte. Apenhersenen kunnen een bron van infectie zijn die leidt tot de ziekte van Creutzfeldt-Jakob. Het is in 85% van de gevallen dodelijk, ook al is het mild. Dit zijn de belangrijkste symptomen:

  • epileptische aanvallen;
  • depressie en andere psychische stoornissen;
  • blindheid;
  • verlies van vermogen om taal te spreken en te begrijpen;
  • Moeite met slikken;
  • chronische pijn.

Er is geen remedie bekend, of in ieder geval het vermogen om het beloop van de ziekte van Creutzfeldt-Jakob te vertragen.

9. Rabarber

b0bmabhe

Van deze plant kun je een heerlijke pudding of taart maken, maar als je de verkeerde portie rabarber eet, kan het je laatste maaltijd zijn.

Rabarberblaadjes bevatten chemicaliën die oxalaten worden genoemd. Als ze worden ingeslikt, kunnen ze ademhalingsmoeilijkheden, toevallen, nierfalen en zelfs de dood veroorzaken. Rabarberstengels bevatten ook oxalaten, zij het in kleine hoeveelheden.

8. Sannakchi

ev5egsde

Dit dodelijke gastronomische genot komt oorspronkelijk uit Korea. Een levende octopus wordt in stukjes gesneden, op smaak gebracht met sesamolie, besprenkeld met sesamzaadjes en geserveerd. Maar zelfs in deze staat is de octopus nog steeds gevaarlijk. De zuignappen kunnen aan uw keel en mond blijven kleven en verstikking veroorzaken. Er zijn gevallen waarin mensen die sannakchi aten, stikten.

7. Aki

lgrndihl

Dit is de "nationale" vrucht van Jamaica. In zijn onvolwassen vorm kan het op geen enkele manier worden toegeschreven de gezondste vruchten, vanwege het hypoglycine-gehalte. Het is een gif dat het zogenaamde "Jamaicaans braken" veroorzaakt. Als het fruit eenmaal rijp is, is het veilig. Daarom, als je in Jamaica bent, eet gele aki-vruchten en eet nooit zaden, ze zijn altijd giftig.

6. Cashewnoten

dvxxoy21

"Welke onzin! Ik heb honderd keer cashewnoten gegeten en er gebeurde niets ”, roept de lezer misschien uit. En het blijkt te kloppen. Er gebeurde niets, omdat de giftige stoffen - anacardinezuur (vergelijkbaar met klimopgif) en cardol - niet in de noot zelf zitten, maar in de schaal eromheen.

Om het product veilig te maken om te eten, worden de cashewnoten eerst uit de schaal gehaald, vervolgens verzacht in water en vervolgens gedroogd om het gevaarlijke zuur te verwijderen. Maar dit moet gebeuren bij een voldoende hoge temperatuur van 125 °, anders kunnen er sporen van gif op de gebakken noten achterblijven.

En "rauwe" cashewnoten zijn een marketinggimmick, al deze heerlijke noten worden gestoomd voordat ze worden verkocht.

5. Bloedige mosselen

eghjpsu0

Op de vijfde plaats bij de selectie van dodelijke producten staat voedsel populair in Aziatische landen. Deze zeevruchten hebben hun naam te danken aan het hoge hemoglobinegehalte. Het doet de mosselen lijken te bloeden.

Bloedige weekdieren kunnen ook bloedziekten dragen, zoals hepatitis A, buiktyfus en dysenterie.Dit komt omdat ze in een zuurstofarme omgeving leven waar veel virussen en bacteriën gedijen.

In 1988 werd in Shanghai een epidemie van hepatitis A geregistreerd, die uitbrak door de consumptie van bloederige schelpdieren. Volgens de Shanghai Daily raakten meer dan 300.000 mensen besmet en stierven 30 mensen.

4. Hakarl

dbwafxj1

Dit is de naam van schokkerig haaienvlees - een van de traditionele gerechten van IJsland. Het is beter om dit oude Vikingvoedsel niet te proberen, want haaienvlees bevat gifstoffen zoals trimethylamineoxide en urinezuur.

Het voorbereiden van de hakarl houdt in dat je de haai afslacht en de stukken in bakken met grind en gaten in de muren plaatst. Er zijn stukjes haai voor een paar maanden, zodat de gifstoffen samen met de vloeistoffen uit het karkas stromen. Daarna “rijpen” ze nog 2 tot 4 maanden in de open lucht. Dit werkt echter niet altijd en dan wachten alle "geneugten" van ernstige vergiftiging op de eter.

3. Fisich

xkvmozvt

In Egypte is de rivier de Nijl altijd de bron van leven geweest. Maar het was ook de bron van de rottende visoogst elk voorjaar wanneer het overstromingswater zich terugtrok. Een slimme man in de dagen van de farao's bracht in zijn gedachten de vissen en de magie van het vloedseizoen samen. Dit is hoe de feestdag van Sem al-Nissim verscheen, wat zich vertaalt als "de geur van de bries."

Tegenwoordig eten Egyptenaren ook fisich, een gefermenteerde visschotel. Niemand lust dit gerecht, maar traditie is traditie. Om de fisikh voor te bereiden, wordt de harder in de zon gedroogd en anderhalve maand in een vat met zout water geplaatst. Zout voorkomt technisch rotten, maar de vis blijft rauw en stinkt. Het grootste probleem is echter niet dit, maar botulisme. Als er niet genoeg zout is of de vis al begint te rotten, hebben ziekteverwekkende bacteriën hun eigen vakantie. Botulinumtoxine is een zenuwgif dat spieren verlamt. De symptomen van botulisme zijn vergelijkbaar met die van een beroerte.

Botulinumtoxine wordt ook in een zeer lage concentratie in de gezichten van mensen geïnjecteerd om ze er jonger uit te laten zien. Deze procedure wordt Botox genoemd.

2. Kasu marzu

ql1mxcmz

het het meest ongebruikelijke nationale gerecht Sardinië en tegelijkertijd de gevaarlijkste kaas ter wereld. Het is gemaakt van gewone pecorino-kaas, in het stadium van verval gebracht. Kaasvliegen leggen hun eieren in "rotte kaas" (zoals de naam wordt vertaald), en uit deze eieren komen larven uit. Het is hun taak om kaas af te breken, die erg zacht wordt. En dan is het aan mensen die Kasu Marzu durven te proberen.

Of de larven voor het eten uit kaas moeten worden verwijderd, is een kwestie van smaak. Maar je kunt de kaas het beste met je hand bedekken voordat je erop bijt: gestoorde larven kunnen tot wel 15 centimeter springen. Een larve die in het oog komt, is echter niet het ergste dat kan gebeuren. Sommige kaasvlieglarven sterven niet één keer in een persoon. Het zijn zo hardnekkige wezens dat maagsap niet altijd op hen inwerkt. Als je de rotte kaas verteert die de larven ooit thuis noemden, gaan ze op zoek naar een nieuwe plek om te wonen. En aangezien ze in jou zijn, raad eens welke ze kiezen? Het is natuurlijk vreemd als de larven in je keel zitten, maar het is beslist erger als ze langs de wanden van de darmen kruipen.

1. Fugu

degxmouv

Naam de gevaarlijkste lekkernij ter wereld vertaald als "riviervarken". Maar je krijgt geen bacon van dit varken; in plaats daarvan bevat fugu (een van de grote pufferfamilies) grote hoeveelheden tetrodotoxine. Vissen gebruiken dit krachtige neurotoxine om zichzelf tijdens het leven te beschermen tegen roofdieren. En na de dood - als wraak op mensen die het wilden eten.

Tetrodotoxine werkt in op het menselijke zenuwstelsel en remt de overdracht van zenuwimpulsen. Eerst verschijnt er een tintelend gevoel in de mond, daarna komen duizeligheid, misselijkheid en hoofdpijn. Het wordt moeilijk om te ademen. Dan beginnen je spieren te spannen als je de controle over je hele lichaam verliest en uiteindelijk volledig verlamd raakt. Tegelijkertijd verlies je het bewustzijn niet, dus je weet precies wat er gebeurt, tot op het moment dat het neurotoxine een hartstilstand veroorzaakt en de werking van de longen stopt.

Met de juiste bereidingswijze, die een speciaal opgeleide, gediplomeerde kok kent, kunnen kogelgerechten veilig gegeten worden. Maar als er tijdens het koken een stukje vlees met tetrodotoxine achterblijft, is dit waarschijnlijk uw laatste maaltijd. Vooral de lever, kaviaar en melk zijn giftig. Verkeerd geprepareerde kogelvis doodt volgens verschillende bronnen 30 tot 50 mensen per jaar. Daarom zetten we het bovenaan de ranglijst van de gevaarlijkste voedingsmiddelen op aarde.

laat een reactie achter

Voer uw opmerking in
Voer uw naam in

itop-nl.polrestrojakpus.com

Techniek

Sport

Natuur