huis Eten en drinken De beste voedingsmiddelen die veroudering tegengaan

De beste voedingsmiddelen die veroudering tegengaan

Voeding en anti-aging zijn nauw met elkaar verbonden, omdat sommige voedingsmiddelen niet alleen lekker zijn, maar ook waardevolle componenten bevatten die nodig zijn voor het lichaam. Veel van wat op het menu staat, heeft rechtstreeks invloed op de celveroudering. Dit blijkt uit een studie van Europese wetenschappers. Het onderzocht de relatie tussen voeding en de incidentie van chronische ziekten en kanker.

De resultaten van het onderzoek hebben aangetoond dat mensen die de voorkeur geven aan gezond en gezond voedsel, minder ziek zijn en gemiddeld langer leven. Meer plantaardige dan dierlijke vetten, veel groenten en een beetje vlees zijn typerend voor de mediterrane eetstijl. Maar er zijn veel anti-verouderingsproducten die ouderdom beter helpen bestrijden dan andere.

Aaseters voor een mooie huid

u0mtpsq1Waarom worden mensen ouder? Er is nog steeds geen absoluut volledige duidelijkheid over deze kwestie. Onderzoekers zijn echter tot een consensus gekomen dat cellen in het menselijk lichaam voortdurend worden aangevallen door vrije radicalen die bijdragen aan veroudering. Door voldoende gezond voedsel te consumeren dat rijk is aan antioxidanten, helpt een persoon zijn lichaam. Voeding en antiveroudering gaan hand in hand. De antioxiderende ingrediënten in de beste voedingsmiddelen die veroudering tegengaan, zijn in staat reactieve moleculen te absorberen en cellen te beschermen. Dit is vooral merkbaar op de huid: antioxidanten zorgen voor een frisse en stralende teint.

Producten - celbescherming

c0ztm0bfAntioxidanten - dit zijn vitamine C, E en A, maar ook carotenoïden zoals bètacaroteen. Ze komen met name voor in bessen, noten, zaden, rode paprika's en groenten zoals wortelen en peulvruchten. Sommige polyfenolen kunnen ook het verwelkingsproces vertragen, zo blijkt uit onderzoek. Ze zijn te vinden in druiven, appels en groene thee. Dit laatste heeft zelfs nog grotere mogelijkheden: het zal helpen beschermen tegen vaat- en hartaandoeningen, de ziekte van Alzheimer en zelfs sommige soorten kanker. Dit wordt bewezen door klinische onderzoeken.

Gezond plantaardig vet en vis

ou1v4y5bVetten hebben een oneerlijk slechte reputatie. Als energiebron en componenten van celmembranen vervullen ze vitale functies en zijn ze betrokken bij het celmetabolisme. Maar als het er te veel zijn of als ze het bij het verkeerde eind hebben, dan zijn ze ongezond. Het is belangrijk om gezonde meervoudig onverzadigde vetzuren te eten die het lichaam niet zelf aanmaakt. Ze zijn in staat om te beschermen tegen atherosclerose en hebben een positief effect op het lipidengehalte in het bloed, en verjongen het lichaam. Hun bronnen zijn plantaardige oliën en vette vis - zalm, tonijn of makreel.

Sporenmineralen tegen veroudering: zink en selenium

Er zijn een aantal sporenelementen die nodig zijn om het menselijk lichaam te verjongen. Sommige van deze sporenelementen hebben verbazingwekkende anti-verouderingseffecten. Zink en selenium spelen een belangrijke rol in het antioxidant-afweersysteem van ons lichaam en kunnen daarom celveroudering tegengaan. Zink en selenium zijn overvloedig aanwezig in zemelen, noten en kalkoenvlees, rood vlees, peulvruchten en eidooiers.

elpiq5c4Maar vergeet niet dat als u besluit om deze elementen als voedingssupplement in te nemen, dit kan leiden tot een overdosis en als gevolg daarvan zelfs tot coma. Voor dergelijke veranderingen in het voedingspatroon kunt u het beste uw diëtist raadplegen.

laat een reactie achter

Voer uw opmerking in
Voer uw naam in

itop-nl.polrestrojakpus.com

Techniek

Sport

Natuur