huis Natuur 15 beste waakhondenrassen om uw privéwoning te bewaken

15 beste waakhondenrassen om uw privéwoning te bewaken

Wat voor soort waakhond zou ideaal moeten zijn om een ​​privéhuis of appartement te bewaken?

 • Wantrouwend tegenover vreemden
 • zeer goed opgeleid,
 • volledig controleerbaar (natuurlijk door de eigenaar),
 • en duidelijk de bevelen van “mijn” persoon opvolgend.

Dat zegt het hoofd van de Russische Cynologische Federatie Vladimir Golubev. Op basis van zijn aanbevelingen, evenals het bestuderen van gespecialiseerde fora en sites gewijd aan het fokken van honden, hebben we deze samengesteld top 15 hondenrassen die het meest geschikt zijn voor thuisbeveiliging, zomerhuisjes of andere eigendommen.

15. Appenzeller Sennenhond

Appenzeller Sennenhond

Deze stoere, behendige en energieke schoonheden zijn een uitstekende keuze als huishoudster. Het waren oorspronkelijk boerderijhonden, dus hun intelligentie en gehoorzaamheid zullen indruk maken op uw hele gezin.

Appenzellers houden zielsveel van "hun" mensen, jong en oud, en bewaken hen angstvallig, en beschermen ook uitstekend eigendommen en territorium. Houd er rekening mee dat deze honden vanwege hun temperament lange wandelingen of andere fysieke activiteit nodig hebben. Ze zijn categorisch niet geschikt om aan een ketting of in een volière te houden.

14. Akita Inu

Akita Inu is een uitstekende wachter voor een privéwoning en binnenplaats

De veertiende plaats in de top 15 van beste waakhonden ter wereld ging naar een grote, dappere en extreem krachtige hond. Het was tot dit ras dat de legendarische Hachiko behoorde. Akita Inu is uiterst loyaal aan de eigenaar en is terughoudend over vreemden als de eigenaar in de buurt is. De aanwezigheid van deze hond is echter voldoende om te voorkomen dat de meeste mensen het huis van iemand anders binnenkomen.

Ondanks al zijn verdiensten is de Akita Inu een formidabele hond en zonder een sterke menselijke leider zal hij de eigenaar en zijn huishouden domineren.

Akita Inu blaft niet als er echt iets mis is. In plaats daarvan stoten ze grappig gegrom, gemompel en gekreun uit om met hun gastheer te communiceren.

Zo'n hond voelt zich geweldig, zowel in een privéwoning als in een stadsappartement.

Als gezinshond is de Japanse Akita niet de beste keuze. Deze dieren houden niet van lawaai en zijn te sterk om met kleine kinderen te spelen. Akita houdt er ook niet van als mensen zijn territorium betreden en kan slecht reageren op het komen en gaan van kinderen, vooral als ze niet worden gecontroleerd door volwassenen.

13. Duitse herder

Duitse herder, een uitstekend ras om huis en gezin te bewaken

Op de dertiende plaats in de ranglijst van de beste honden voor het bewaken van huis en gezin is echt universeel, gemakkelijk trainbaar ras... Het kan worden gebruikt voor beveiliging en voor detective-, service- en bewakingsactiviteiten, en zal ook een uitstekende metgezel zijn voor een blinde persoon of een bewaker voor een klein kind.

Duitse herders zijn extreem energiek en zullen blaffen en huilen als ze zich vervelen. Ze hebben een eigenaar nodig die constant taken geeft, maar ook lange wandelingen en veel aandacht.Opgemerkt moet worden dat hoewel deze honden geweldig zijn voor het gezin, ze niet van gasten houden en op hun hoede zijn voor de vreemdeling, zelfs als de eigenaar hem als een vriend behandelt.

12. Chow Chow

Chow Chow

Kalme en oplettende honden, niet dol op knuffels of gedoe. Chow Chows zijn vrijwel dezelfde hond van de eigenaar, dus verwacht niet dat ze evenveel van iedereen in huis zullen houden. Ze hebben een sterke, wilskrachtige eigenaar nodig, anders zal de kleine "beer" uitgroeien tot een koppig en ongehoorzaam beest.

Vrije ruimte is erg belangrijk voor dit ras en de Chow Chow bewaakt graag een groot gebied.

Het is beter om geen Chow Chow als hond te hebben als het gezin kleine kinderen heeft. Deze huisdieren tolereren het niet rustig als de baby pijnlijk de oren of staart grijpt.

11. Kuvasz

Kuvasz is geschikt voor het bewaken van koppels en eigendommen

Deze Hongaarse herdershonden zijn erg gespierd en extreem sterk. Het zijn uitstekende bewakers, fanatiek loyaal aan hun baasjes en niet bang. Ze zijn erg slim en erg zachtaardig met kinderen.

Kuvasses zijn echter trotse dieren, dus het is nogal moeilijk om ze te trainen. In dit geval is de "stick" -methode absoluut onaanvaardbaar. De socialisatie en training van Kuvasz zou al in de puppytijd moeten beginnen vanwege zijn onzelfzuchtige verlangen om zijn gezin op alle mogelijke manieren te beschermen.

Deze hond is niet geschikt voor kleine plaatsen zoals een appartement of huis zonder tuin. Ze kan agressief worden als ze zich opgesloten voelt.

10. Rottweiler

Rottweiler

De sterke en gespierde Rottweilers werden oorspronkelijk in Duitsland gebruikt om vee en karren te begeleiden. Ze zijn gevoelig voor vreemden en nooit verlegen. Deze eigenschappen maken ze waarschijnlijk tot een van de meest populaire waakhonden die woest kunnen zijn bij het beschermen van mensen en eigendommen.

Rottweilers kunnen niet onmiddellijk op een situatie reageren, omdat ze de gewoonte hebben om af te wachten, waardoor ze, zo niet bliksemsnel, maar correct kunnen handelen. Er is dus minder kans op een onnodige aanval.

Rottweilers worden beschouwd als een van de gevaarlijkste hondenrassen ter wereld. Daarom hebben ze een zorgvuldige voorbereiding nodig, zonder welke honden de grens tussen verdediging en agressie misschien niet zien. Rottweilers kunnen goed met kinderen overweg en zijn geweldig als beschermer voor een zoon of dochter.

9. Belgische Mechelse Herder

Belgische herder Mechelaar

Het is een herdershond die vanwege zijn vergelijkbare uiterlijk vaak wordt verward met een Duitse herdershond. Mechelse herder is slim, alert en erg actief. Hierdoor zijn ze niet de beste optie om een ​​huis te beschermen waar je lange tijd alleen moet blijven of thuis met kleine kinderen. Deze honden zijn vriendelijk voor kinderen, maar tijdens het spelen kunnen ze het kind vergeten en verpletteren.

Sommige Belgische herders zijn vriendelijk en energiek, terwijl anderen kalm en niet gehaast zijn. Welke eigenschappen zullen overheersen bij een bepaald dier, hangt af van zijn training.

8. Komondor

Komondor

Zeer slimme en sluwe honden, maar om deze reden zijn ze moeilijk te trainen. Wees niet verbaasd als uw Komondor sommige opdrachten negeert die hij niet wil uitvoeren. Dit grote ras is alleen geschikt voor ervaren eigenaren die hun huisdier kunnen trainen voor nieuwe mensen en andere honden. Komondors houden niet van de een of de ander. Maar hij neemt onmiddellijk de gezinsleden van de eigenaar op in zijn kudde en zal onvermoeibaar beschermen.

Wees niet verbaasd als uw Komondor naar u zit te kijken. Hij waakt eenvoudig over de persoon die hem is toevertrouwd en zorgt voor zijn veiligheid.

7. Dobermann Pinscher

Dobermann Pinscher

Dobermanns hebben de reputatie een van de meest agressieve honden te zijn. Zoals bij veel andere rassen, is deze reputatie onverdiend. De Doberman is eigenlijk een liefdevolle, loyale en betrouwbare metgezel.

Deze honden zijn ongelooflijk zachtaardig, zorgzaam en aardig voor kinderen, en zullen een uitstekende bewaker zijn tijdens hun wandelingen. Ze leren snel en zoeken geen problemen. Maar u kunt er zeker van zijn dat ze zowel huis als eigendommen zullen beschermen wanneer dat nodig is.

Dobermanns vervelen zich snel.Een huis met een grote tuin zou ideaal zijn voor dit ras, aangezien het dier dan veel territorium zou hebben om te patrouilleren.

6. Shar Pei

Shar Pei is geschikt voor appartementsbeveiliging

Aanvankelijk werden Sharpei gefokt als vechthonden, maar geleidelijk werden ze gebruikt als waakhonden. Het is een trouwe metgezel en een felle beschermer wanneer dat nodig is.

De Chinese Shar Pei staat bekend als een rustige, onafhankelijke en intelligente hond die niet van vreemden en andere honden houdt. De Shar Pei is een zeer territoriaal dier, en wanneer vreemden het huis binnenkomen, kan de hond gedrag vertonen dat bekend staat als "haai". Het houdt in dat je rond een vreemde moet cirkelen om hem in verwarring en intimidatie te brengen. Dit is het natuurlijke gedrag van het ras en wordt gebruikt bij het vechten met andere honden.

5. Zwarte Russische Terriër

Zwarte Russische terriër

Dit ras van waakhonden werd gefokt door Sovjethondengeleiders in de tweede helft van de 20e eeuw, op initiatief van IV Stalin, en daarom werden zwarte terriërs onofficieel "Stalins hond" genoemd. Er wordt aangenomen dat genen van 17 verschillende rassen erin zijn "ingebed", waaronder de reuzenschnauzer, rottweiler, Newfoundlander, Duitse dog, Oost-Europese herder en anderen.

Aanvankelijk waren zwarte terriers bedoeld om in alle klimatologische omstandigheden te werken, dus deze honden onderscheiden zich niet alleen door fysiek uithoudingsvermogen, maar ook door brede poten (om in de sneeuw te rennen), lange ledematen (voor snel rennen), evenals krachtige kaken en tanden.

Black Terriers onderscheiden zich door een goede gezondheid en een uitgebalanceerd karakter. Ze zijn goed opgeleid, vriendelijk voor hun eigenaar en klaar om hem onmiddellijk tegen elk gevaar te beschermen. Ze onderzoeken nauwgezet elke hoek van het aan hem toevertrouwde gebied. Ben je echter op zoek naar een hond voor aan een ketting, dan is de Black Terrier een slechte optie, dit dier heeft vrijheid en constante communicatie met de eigenaar en familieleden nodig.

4. Tibetaanse Mastiff

De Tibetaanse Mastiff is het grootste bewakingsras

Mastiff-puppy's kunnen tot $ 7.000 kosten, waardoor het een van de duurste hondenrassen ter wereld.

Deze enorme, imposant ogende "beren" werden vele, vele jaren gefokt als waakhonden, en in onze tijd hebben ze deze vaardigheden niet verloren.

Ondanks het feit dat Tibetaanse Mastiffs zeer loyaal zijn aan hun familie, hebben ze geografisch betrekking op vreemden, dus geen vreemden zullen het huis of appartement betreden zonder de toestemming van de eigenaar. In feite zijn de "beren" zo territoriaal dat ze worden geadviseerd om ze periodiek langs verschillende wandelroutes te leiden. Dit wordt gedaan zodat ze het territorium niet als hun eigendom beginnen op te eisen.

Deze honden zijn koppige en onverschrokken beschermers. Daarom worden ze aangemoedigd om rigoureus gehoorzaamheid te leren, samen met actieve socialisatie, en hoe eerder hoe beter. En onthoud dat als een Tibetaanse Mastiff denkt dat hij gelijk heeft, je nooit van gedachten zult veranderen! Zijn enige taak is om zijn gezin te beschermen tegen alles wat hij als een bedreiging beschouwt, en daar zal niets aan veranderen.

De Tibetaanse Mastiff is zeker niet voor bangeriken en zonder de juiste training kan het een buitengewoon gevaarlijk dier blijken te zijn, niet alleen voor vreemden, maar ook voor zichzelf.

3. Centraal-Aziatische herdershond

Centraal-Aziatische herdershond (Alabai)

In tegenstelling tot de meeste moderne rassen, worden de Centraal-Aziatische herdershonden, of Alabai, niet gefokt door een specifiek persoon of land (hoewel ze worden beschouwd als een nationale schat van Turkmenistan).

De barre levensomstandigheden en de constante strijd met roofdieren hebben het karakter en het uiterlijk van de Alabai gevormd. Het zijn sterke, intelligente, onafhankelijke en onverschrokken honden met een kalm temperament. Ze zijn loyaal aan familieleden en laten geen vreemden toe op hun grondgebied.

Herders in Centraal-Aziatische landen gebruikten deze honden om de kudde te bewaken, en in Rusland en de landen van de post-Sovjet-ruimte worden Centraal-Aziatische herders gebruikt voor bewaking. Uitstekende beveiligingseigenschappen maken Alabayev onvervangbare bewakers van privéwoningen, industriële faciliteiten, zomerhuisjes en andere sites. Indien nodig kan Alabai een gevecht aangaan met een vreemdeling, of het nu een dier of een mens is.

De eigenaar van de Alabai moet kalm en geduldig zijn tijdens de training, aangezien de CAO erg eigenwijs is en zich langzamer ontwikkelt dan andere rassen, zowel fysiek als intellectueel.Alabaevs kunnen pas op de leeftijd van 3 volwassen worden genoemd.

2. Moskou-waakhond

Moskou kijk ras

"Trek je niet terug en geef je niet over" - zo'n motto zou op het wapen van de waakhond van Moskou kunnen staan ​​als de honden op het wapen zouden worden gezet.

Vertegenwoordigers van dit enorme, pretentieloze en levensvatbare ras werden oorspronkelijk gefokt door de militaire hondenfokschool Krasnaya Zvezda om het territorium te beschermen en hun kwaliteiten alleen in het geval te tonen, zonder onnodig ijdel gepraat.

Moskou-waakhonden zijn erg snel van begrip, lenen zich goed voor training en zullen de eigenaar nooit aanstoot geven.

In het gezin gedragen ze zich even vriendelijk tegenover alle gezinsleden en kunnen ze goede beschermers worden voor volwassen kinderen, maar je moet ze niet alleen laten met de baby. En niet vanwege het karakter van de hond, maar vanwege zijn formaat.

1. Kaukasische herder - de beste waakhond

Kaukasische Herder is het beste waakhondras

Het was dit ras dat Russische hondengeleiders op de eerste plaats plaatsten bij de selectie van de beste honden voor thuisbescherming. Deze enorme honden weten precies hoe ze moeten reageren als ze zich bedreigd voelen door je huis of familieleden, dus onderschat hun harige niet.

Ze zijn niet kieskeurig, zelfverzekerd, onbevreesd en uiterst wantrouwend tegenover vreemden. Een slecht opgeleide Kaukasische herdershond kan echter vanwege zijn enorme omvang en dominante karakter gevaarlijk zijn voor de eigenaar. Daarom is een algemene opleiding vereist.

Kaukasische herdershonden behandelen kinderen goed, maar u mag een klein kind niet alleen laten met een hond. Het minimumgewicht van een hond is immers 50 kg en een teef is 45 kg.

Dit ras is ideaal om een ​​groot gebied te bewaken. Aan een ketting of in een krap appartement vervelen Kaukasische herdershonden zich, blaffen vaak "buiten gebruik", worden agressief en onvoorspelbaar.

Waar u op moet letten bij het kiezen van een puppyhond om uw huis te beschermen

Hoe een puppy van het waakras te kiezen

 1. Een zeer belangrijk onderdeel van het proces om een ​​bepaalde hond te kiezen die aan uw behoeften voldoet, is de oorsprong en hoe u met de fokker bespreekt en informatie opvraagt ​​over de honden in de kennel.

Aangezien honden de genen en het gedrag van hun ouders en voorouders erven tot de 7e generatie, is het belangrijk dat de fokker weet hoe hij u over deze patronen kan vertellen. Dit is in feite wat een goede fokker onderscheidt van een gewone fokker. De fokker kan u vertellen over de afstamming en persoonlijkheid van de pups en u helpen bij het maken van de beste keuze voor uw behoeften.

 1. Wat kunt u uw hond bieden?

Honden bedoeld voor de bescherming van het territorium zijn groot van formaat. Daarom is het eerste waar u rekening mee moet houden voordat u een huisdier koopt, de ruimte die u hem kunt bieden. Je kunt je hond natuurlijk uitnodigen om in huis met je te leven en te spelen, maar hij heeft zeker een ruime open ruimte nodig om te bewegen en zijn territorium te verkennen.

Het verschil tussen een agressieve hond en een beschermende hond is de mate van socialisatie, hoe mensen in het gezin zich ermee verhouden en de training die hij krijgt. Dus een paar belangrijkere dingen die u uw hond moet bieden, zijn de tijd, aandacht en geld die in trainingslessen wordt geïnvesteerd.

 1. Waar ben je bang voor?

Het is erg belangrijk dat u, als potentiële eigenaar van een grote waakhond, eerlijk tegenover uzelf antwoordt over de angsten van uw huisdier.

 • Ben je bang voor zijn grootte?
 • Bent u sterk genoeg om een ​​hond tot 70 kg te dragen?
 • Ben je gedisciplineerd genoeg om je hond discipline bij te brengen?
 • Weet jij hoe je je in het algemeen met honden moet gedragen? Kun je hun lichaamstaal lezen? Kun je leren communiceren met andere huisdieren?

Als je nog nooit een hond hebt gehad, raden we je aan een teef te nemen, omdat hun gedrag gehoorzamer en voorspelbaarder is.Teven zijn gemakkelijker in de omgang dan mannetjes en zijn even effectief als het gaat om het beschermen van territorium.

19 OPMERKINGEN

 1. Zoals een bekende hond zei, stel je bij het kiezen van een hond voor dat ze diarree heeft en haar vacht zal moeten wassen. Komondor en Tibetaanse Mastiff hebben gelijk in het onderwerp. Maar serieus, de Duitse herder zal boven al het bovenstaande uitkomen. Dit is mijn mening, en iedereen kiest.

 2. Er is geen beter Duits dan een hond! Alle andere honden staan ​​er alleen voor. Zelfs als de hond op het meest ongelegen moment goed getraind is, zal ze doen wat ze wil en alle bevelen van de eigenaar negeren. Een goed opgeleide Duitser zal de eigenaar nooit negeren en zal het niet op zijn eigen manier doen. Bovendien zijn het de slimste en meest loyale honden.

laat een reactie achter

Voer uw opmerking in
Voer uw naam in

itop-nl.polrestrojakpus.com

Techniek

Sport

Natuur