huis Eten en drinken 10 gezondste drankjes voor uw gezondheid

10 gezondste drankjes voor uw gezondheid

Wat we drinken heeft dezelfde gezondheidseffecten als wat we eten. Gooi frisdrankflessen weg. Ze helpen niet bij een gezonde levensstijl. Er zijn veel nuttige en betaalbare alternatieven.

Na bestudering van de aanbevelingen van voedingsdeskundigen en verschillende gezondheidsinstituten, bieden we u de top 10 van meest bruikbare dranken voor gezondheid, gewichtsverlies en een goed humeur.

10. Water

npemmwryWas het eerste dat u aan water dacht toen u de titel van dit artikel las? Zelfs als dat niet het geval is, weet dan dat water een van de gezondste is in drink waardering de wereld. Het bevat geen calorieën, is belangrijk voor de spijsvertering en is nodig voor de opname van vitamine B en C. Bovendien helpt water bij het ontgiften van het lichaam en is het een zeer belangrijk bestanddeel van het bloed.

Wetenschappers hebben geen enkele schatting van hoeveel water de gemiddelde persoon elke dag nodig heeft. In plaats daarvan heeft het American Institute of Medicine een voldoende dagelijkse inname van 15 kopjes voor mannen en 11 kopjes voor vrouwen vastgesteld. Let op: dit is geen strikte eis, maar een aanbeveling.

Voor de meeste mensen maken dranken ongeveer 80% van dit watervolume uit; de rest is voor voedsel.

9. Granaatappelsap

zmqaswupDeze heerlijke drank wordt verkregen uit granaatappelfruit, dat rijk is aan suikers, vezels, tannines, diverse mineralen en vitamine C. Granaatappelsap wordt aanbevolen voor mensen met bloedarmoede, hoog cholesterol en hoge bloeddruk. Deze drank is een krachtige antioxidant, vergelijkbaar met rode wijn en groene thee.

Een studie gepubliceerd in Clinical Nutrition onderzocht de consumptie van granaatappelsap bij patiënten met carotisstenose. Dit is de vernauwing van een van de twee belangrijkste slagaders aan de voorkant van de nek, waardoor bloed uit het hart de hersenen binnendringt.

  • Deelnemers die granaatappelsap consumeerden, verminderden hun bloeddruk met meer dan 12 procent en hadden een vermindering van 30 procent in atherosclerotische plaque.
  • Deelnemers die het sap niet dronken, hadden een toename van 9 procent in atherosclerotische plaque.

Voordat u sap koopt, moet u ervoor zorgen dat het suikervrij is.

8. Bietensap

k2fls3n2Dit is niet de meest populaire gezonde drank, maar de smaak wordt meer dan gecompenseerd door de eigenschappen van bietensap. Het verlaagt niet alleen de bloeddruk, maar verbetert ook het uithoudingsvermogen en verhoogt ook de bloedtoevoer naar de hersenen bij volwassenen. Bietensap bevat veel calcium, ijzer en magnesium. Bietensap is moeilijk te vinden in de winkel, dus je kunt het het beste thuis maken.

7. Cranberrysap

0px1y05wVoorkomt de vorming van nierstenen, urineweginfecties. Het beschermt ook tegen verschillende soorten kanker en hartaandoeningen.

Cranberrysap is rijk aan antioxidanten die oxidatieve stress verminderen. Het bevat ook vitamine C en salicylzuur.

Stel dat u dagelijks 253 gram of een kopje ongezoet cranberrysap consumeert. Dit is wat het bevat:

  • 116,4 calorieën;
  • 5,1 mg natrium;
  • 30,9 g koolhydraten;
  • 8 g kalium;
  • natuurlijke "set" vitamines (C, B, PP en K);
  • 3 g vezels;
  • 1 gram eiwit
  • een grote hoeveelheid mineralen (magnesium, ijzer, fosfor, calcium, etc.).

De drank is gezonder als hij niet gezoet is of als puur cranberrysap zonder toevoeging van andere dranken.

6. Gemberthee

mxaztcfzGember is een natuurlijke remedie voor verschillende maagproblemen. Het voorkomt niet alleen indigestie effectief, het biedt ook verlichting van reisziekte, indigestie en misselijkheid die gepaard gaan met zwangerschap. Om gemberthee lekkerder en gezonder te maken, kun je er een paar druppels honing aan toevoegen.

5. Warme chocolademelk

qllhxdutTot grote vreugde van de zoetekauwen hebben we heerlijke warme chocolademelk opgenomen in de lijst van de gezondste dranken ter wereld. Een van de beste manieren om met spierkrampen om te gaan, is met een kop warme chocolademelk. En dat allemaal omdat het een zeer hoog magnesiumgehalte heeft - 282 mg per 100 gram drank.

Warme chocolademelk is een van de huismiddeltjes bij verkoudheid. Voeg hiervoor kaneel en een snufje rode peper toe, en ook honing naar smaak.

Bovendien is warme chocolademelk rijk aan antioxidanten, flavonoïden, evenals kalium, fosfor en calcium. Een kopje van deze verkwikkende drank maakt het leven ook een tijdje leuker, dankzij het feit dat de cacaobonen fenylethylamine bevatten. In de hersenen beïnvloedt het emoties en stemming, en verhoogt het ook de mentale focus.

4. Water met citroensap

1ts4yzi0Het drinken van een glas citroenwater op een lege maag 's ochtends is zeer gunstig voor uw lichaam. Het bevordert niet alleen de spijsvertering, maar reinigt ook de lever.

Voedingsdeskundigen raden aan om ten minste een halve citroen (in plakjes, geschild) toe te voegen aan 250-300 ml water.

Het is het beste om citroen toe te voegen aan warm water. Hoewel vitamine C niet thermisch stabiel is - wat betekent dat het kan worden afgebroken wanneer het een bepaalde temperatuur bereikt - is zelfs het kookpunt niet hoog genoeg om de voordelen van citroen teniet te doen. Warm water is echter ideaal, omdat het gemakkelijker is om in grote hoeveelheden te drinken.

Mensen met gebitsproblemen mogen echter geen citroensapwater drinken, omdat regelmatig gebruik het glazuur van de tanden kan verdunnen. Het is ook de moeite waard deze drank op te geven voor degenen die veel ijzer in hun bloed hebben, aangezien citroen het vermogen van het lichaam om ijzer op te nemen kan vergroten.

3. Hibiscusthee

b14b1uavIn 2010 publiceerde het Nutrition Journal uitgebreid onderzoek naar het totale gehalte aan antioxidanten van meer dan 3.100 voedingsmiddelen, dranken, specerijen, kruiden en supplementen die wereldwijd worden gebruikt. Deze studie omvatte 283 drankjes. Van alle inbegrepen dranken bleek hibiscusthee de meeste antioxidanten te bevatten.

Een ongebruikelijke manier om deze robijnrode kruidenthee nog gezonder en smakelijker te maken, is door een variatie te maken op de klassieke Mexicaanse drank genaamd Agua Fresca. Het wordt traditioneel gemaakt met watermeloen, limoen en suiker.

De flavonoïden in watermeloen zijn ontstekingsremmend en kunnen spierpijn na inspanning helpen verminderen. Watermeloen is ook rijk aan citrulline, dat wordt gemetaboliseerd tot arginine, een essentieel aminozuur. De inname van citrulline helpt de symptomen van erectiestoornissen bij mannen te verbeteren.

2. Sinaasappelsap

rnroxzfgDeze drank bevat vitamine C en quercetine, een flavonoïde die de aanmaak van histamine en serotonine (twee belangrijke stoffen die allergiesymptomen veroorzaken) remt en ook zwelling en jeuk verlicht.

Sinaasappelsap alleen is echter geen universele remedie tegen seizoensgebonden allergieën. Hij is slechts een aanvulling op de medicijnen die de allergoloog voorschrijft.

1. Groene thee

guboh1srDit is misschien wel de gezondste warme drank ter wereld. Groene thee versnelt de stofwisseling, beschermt de huid tegen UV-schade, vermindert ontstekingen en houdt tanden en tandvlees gezond. Een Japans onderzoek wees uit dat het drinken van twee kopjes groene thee per dag het risico op leeftijdsgerelateerde cognitieve achteruitgang met 50 procent verminderde.

En in groene thee zonder suiker zijn er praktisch geen calorieën (niet meer dan 5 per 100 ml drank).Als alles gelijk blijft, zal het drinken van 1-2 kopjes groene thee per dag in plaats van slechts één blikje frisdrank het hele jaar door je lichaam meer dan 50.000 calorieën aan vet besparen.

Het grootste voordeel van groene thee is het hoge gehalte aan catechinen, antioxidanten die de schadelijke effecten van oxidatie op cellen in uw lichaam, de oorzaak van vele soorten kanker, kunnen helpen voorkomen. Ze kunnen ook helpen bij het bestrijden van ontstekingen - een aandoening die nauw verband houdt met hartaandoeningen en diabetes - en de immuunfunctie verbeteren, aldus onderzoekers van Penn State University.

laat een reactie achter

Voer uw opmerking in
Voer uw naam in

itop-nl.polrestrojakpus.com

Techniek

Sport

Natuur