huis Eten en drinken Rangorde van de meest met pesticiden besmette producten

Rangorde van de meest met pesticiden besmette producten

Pesticiden kunnen nuttig en gevaarlijk zijn. Ze zijn essentieel voor boeren om planten te beschermen tegen insectenplagen, schimmels, schimmels en andere bedreigingen. In dit geval heeft de dosis pesticiden in het product invloed op de toxiciteit ervan. In kleine doses kunnen pesticiden onschadelijk zijn, maar als ze zich ophopen in het menselijk lichaam, is dit duidelijk niet goed voor de gezondheid. De langetermijneffecten van het dagelijks consumeren van voedsel met pesticiden zijn echter onbekend.

De Environmental Working Group (EWG) van de Verenigde Staten heeft een jaarlijkse publicatie uitgebracht Dirty Dozen - ranglijst van de meest met pesticiden besmette plantaardige voedingsmiddelen... Het wordt sinds 1993 gepubliceerd en wordt door veel gerenommeerde artsen en medische organisaties, waaronder de American Academy of Pediatrics, in voedingsrichtlijnen gebruikt.

Ewg vies dozijnIn totaal werden 48 van de meest populaire groenten en fruit geanalyseerd en in 70% daarvan werden sporen van ten minste één chemische stof gevonden. Meer dan 98 procent van de monsters van aardbeien, spinazie, perziken, nectarines, kersen en appels testten echter positief op sporen van ten minste één bestrijdingsmiddel. Er bleven residuen van bestrijdingsmiddelen achter op fruit en groenten, zelfs nadat ze waren afgespoeld en in sommige gevallen waren opgeruimd. We presenteren u de top 10 producten met het hoogste gehalte aan pesticiden volgens de EWG 2017.

10. Tomaten

Opent de "vuile" top tien van producten, zonder welke de meeste saladerecepten ondenkbaar zijn. In 2016 Dirty Dozen stond hij op de negende plaats.

9. Selderij

In 2016 stond deze groente op de vijfde plaats. Welnu, in het geval van Dirty Dozen: hoe verder een product van de eerste positie verwijderd is, hoe beter voor degenen die het eten.

8. Druiven

Verplaatst van 6e in de ranglijst van vorig jaar naar 8e. Dit betekent dat de druiven die door de EWG werden geselecteerd, minder sporen van pesticiden hadden in vergelijking met de gegevens van 2016.

7. Zoete kers

The Persistent Pesticide Soldier - zoals het in 2016 op de 7e plaats stond, staat het er nog steeds op in de huidige lijst.

6. Peren

Meer dan de helft van de geteste monsters bevatte sporen van vijf of meer verschillende pesticiden. Waaronder carbendazimacetamiprid, imidacloprid en difenylamine.

5. Perziken

In 2016 stonden perziken op de vierde plaats in de pesticide anti-ranking. Dit jaar bevatten ze minder stoffen die schadelijk zijn voor de gezondheid, wat de liefhebbers van deze vruchten niet kan behagen.

4. Appels

Vorig jaar stonden appels op de tweede plaats in Dirty Dozen, en daarvoor stonden ze vijf jaar lang bovenaan de lijst. Dit jaar stonden ze pas op de vierde plaats en verloren ze de eerste plaats aan aardbeien.

3. Nectarines

Bijna alle geteste monsters van deze smakelijke en sappige vruchten testten positief op de aanwezigheid van ten minste één bestrijdingsmiddel.

2. Spinazie

Spinaziemonsters bevatten gemiddeld twee keer zoveel pesticideresiduen in gewicht als elke andere groente of fruit die in de Dirty Dozen-studie werd getest. Driekwart van de spinazie-monsters bevatte residuen van DDT, een neurotoxisch insecticide. Volgens recente studies veroorzaakt het gedragsstoornissen bij jonge kinderen.De meeste pesticiden die in spinaziemonsters worden aangetroffen, worden echter als veilig beschouwd.

1. Aardbeien

Bovenop de beoordeling van "vuile" plantaardige producten is de geliefde van veel valse bessen (in feite behoren aardbeien tot veel noten). Een partij geteste aardbeien bevatte 20 verschillende pesticiden. Wat verklaart de duizelingwekkende hoeveelheid pesticiden in de kleine aardbeien? Vraag buiten het seizoen. Ooit produceerden aardbeien een seizoensgebonden, beperkte oogst, maar intensief gebruik van pesticiden heeft de opbrengsten verhoogd en het groeiseizoen verlengd. In Californië, waar de meeste Amerikaanse aardbeien worden verbouwd, wordt 135 kilo pesticiden per hectare verwerkt.

En de schoonste waren: suikermaïs, avocado, ananas, kool, ui, bevroren zoete erwten, papaja, asperges, mango en aubergine. Slechts 1% van de avocado's en suikermaïsmonsters bevatte identificeerbare pesticiden, dus ze worden als het zuiverste product beschouwd.

De EWG-beoordeling is bedoeld om kopers te begeleiden bij het kopen van de schoonste producten in termen van chemische inhoud. EWG-experts dringen aan op de aankoop van biologische producten (dat wil zeggen, zonder GGO's, synthetische chemicaliën en meststoffen). Dit is vooral belangrijk voor zwangere vrouwen en gezinnen met kinderen, aangezien zelfs een lage blootstelling aan pesticiden schadelijk kan zijn voor een kwetsbaar of zwaar gestrest lichaam. Maar als uw budget het niet toestaat om regelmatig biologische producten te kopen of als ze zelden te koop zijn, zal deze selectie van “schoon” en “vuil” voedsel u helpen uw consumptie van de meest besmette groenten en fruit te minimaliseren.

Videoversie van de ranglijst van pesticidenproducten van vorig jaar

laat een reactie achter

Voer uw opmerking in
Voer uw naam in

itop-nl.polrestrojakpus.com

Techniek

Sport

Natuur