huis Mensen De rijkste chef-koks ter wereld

De rijkste chef-koks ter wereld

Mensen behagen met heerlijk eten en er miljoenen dollars voor krijgen, is voor de meeste mensen een droom. Maar sommigen hebben het met succes omgezet in realiteit. Maak kennis met de top 10 van rijkste chef-koks ter wereld.

10. Paula Dean

Staat - ongeveer $ 14 miljoen

wzl1yhwd

Stel je voor: je bent net gescheiden, vertrokken met twee kinderen in je armen en een magere alimentatie. Wat te doen? "Natuurlijk, rijk worden!" - besloot Paula Dean. Deze vrouw had geen culinaire opleiding genoten en begon haar reis naar gouden potten en diamanten platen van een cateringservice. En Paula's zonen, Jamie en Bobby, waren betrokken bij de bezorging van de gerechten.

Ze werd beroemd om haar eenvoudige zuidelijke kookstijl en heeft deelgenomen aan verschillende kookshows die de ruggengraat van haar carrière zijn geworden. Een klein familiebedrijf genaamd The Bag Lady groeide geleidelijk uit tot restaurant The Lady & Sons, en nu heeft Dean al 4 restaurants.

In de loop van haar carrière heeft ze ook verschillende boeken geschreven en een aantal culinaire producten gemaakt, voornamelijk gerelateerd aan serviesgoed.

9. Mario Batali

Nettowaarde - $ 25 miljoen

4s11r2ud

Onze beoordeling wordt voortgezet door de schokkende Italiaan van de Amerikaanse bottelaar Mario Batali, die de negende plaats innam onder de rijkste chef-koks. Batali staat wereldwijd bekend om zijn authentieke Italiaanse kookstijl. Hij verdiende zijn rijkdom voornamelijk door te werken in een groot aantal restaurants, waarvan hij er meer dan 15 bezit. Het vlaggenschiprestaurant in de vloot van Batali is BaBBO, gevestigd in New York.

Naast het werken als chef-kok, geeft Batali masterclasses en speelde hij actief in culinaire programma's. De bekendste van zijn shows heette Chew, kort en duidelijk, en werd vanaf 2011 gedurende 6 jaar uitgezonden.

8. Julia Child

Bezat een vermogen van $ 38 miljoen

k1m4z3jg

Een van de beroemdste chef-koks van het zwart-wittijdperk van de televisie en een groot deel van de 20e eeuw.

Haar belangrijkste culinaire stijl is de Franse keuken, en een van haar grootste prestaties was deze stijl naar de Verenigde Staten te brengen, die zelfs na de Tweede Wereldoorlog in gastronomisch isolement van de wereld leefden. De Amerikaanse media plaatsten Child op één lijn met populaire en geliefde vrouwen als Eleanor Roosevelt en Emily Post.

De lange en triomfantelijke culinaire carrière van Child heeft haar een fortuin van $ 38 miljoen opgeleverd, waardoor ze, ondanks haar dood in 2004, in de top 10 van rijkste chef-koks in de geschiedenis staat.

7. Aina Garten

Rijkdom - ongeveer $ 44 miljoen

hy1sn3ws

Deze autodidactische chef-kok staat bekend om één ding dat haar in haar eentje tot multimiljonair heeft gemaakt: het merk Barefoot Countess. Het begon als een gastronomische supermarkt in 1978. Sindsdien is het merk gestaag uitgebreid met kookboeken en etenswaren zoals cakemixen en sauzen die over de hele wereld worden verkocht.

Het succes van deze producten en de winkel heeft ook geleid tot de gelijknamige tv-show, die Garten sinds 2002 organiseert.

Vreemd genoeg ontwikkelde Aina een voorliefde voor koken na een bezoek aan Frankrijk, net als bij Julia Child.Toch is er iets magisch in de Franse keuken, met zijn cultus van heerlijk en hoogwaardig eten, dat van een gewone econoom (en dit is precies wat Garten ontving) een supersuccesvolle chef-kok kan maken. Er zou potentieel zijn.

6. Emeril Lagassi

Totaal kapitaal - $ 50 miljoen

dkn02e1f

De beroemde Amerikaanse restauranthouder heeft vele prestaties geleverd die hem een ​​van de rijkste chef-koks van 2020 hebben opgeleverd.

In 1979 werd hij chef-kok bij Dunphy's Hyannis Resort. Sindsdien zijn de reputatie en prestaties van Lagassi aanzienlijk uitgebreid met in totaal 9 verschillende restaurants en 7 tv-programma's, evenals talrijke kookboeken en merchandise.

De culinaire stijl van Emeril is voornamelijk gebaseerd op de Cajun-keuken, maar is uniek genoeg om een ​​eigen naam te krijgen: de Noorse stijl.

5. Rachel Ray

Rijkdom - ongeveer $ 75 miljoen

snkiwf5f

Rae's culinaire carrière begon in de jaren 2000, waardoor ze de jongste multimiljonair op de rijkste chef-koklijst was. In deze korte tijd slaagde ze er echter in om een ​​schitterende carrière op te bouwen. En dat is niet zo gek, want Rachel groeide op in een gezin dat nauw verbonden was met het restaurantbedrijf. Haar moeder runde restaurants in het grootstedelijk gebied van New York, terwijl Ray zelf bij Macy’s Marketplace werkte en ooit pubmanager was.

Rachel Rae is vooral bekend om haar 6 tv-shows. Ze geeft de voorkeur aan de 'snelle en gemakkelijke' kookstijl en biedt veel eenvoudige recepten waarvan ze zegt dat ze in 30 minuten of minder kunnen worden gekookt, hoewel critici dit zeggen het concept omvat geen kooktijd.

Naast tv-shows heeft ze ook haar eigen kookgerei uitgebracht, verschillende kookboeken geschreven en in veel populaire commercials gespeeld.

Interessant is dat in 2007 de American College Oxford Dictionary de toevoeging aankondigde van de term EVOO, een afkorting van Extra Virgin Olive Oil, extra vergine olijfolie. Het was Ray die de term bedacht en hielp om hem populair te maken in haar tv-shows.

4. Wolfgang Puck

Kapitaal - $ 75 miljoen

ufxyq4s4

Deze Oostenrijkse zakenman en restauranthouder begon zijn culinaire reis met de opening van zijn eerste restaurant Spago in 1982. Nadat hij verschillende prijzen had ontvangen, begon hij zijn restaurantholding uit te breiden, dat nu meer dan 20 restaurants en cateringdiensten over de hele wereld omvat.

Pak is ook de auteur van vele kookboeken en is verschenen in verschillende tv-shows en films (bijvoorbeeld in de series Fraser, Tales from the Crypt en Las Vegas). Samen leverden deze prestaties Wolfgang Puck een geschatte $ 75 miljoen op, waarmee hij de vierde rijkste chef ter wereld werd.

Leuk weetje: Pak is de officiële chef van het Governor's Ball tijdens de Oscaruitreiking.

3. Gordon Ramsay

Verdiende ongeveer $ 175 miljoen

qwbzgrzh

Deze persoonlijkheid is even rijk als dubbelzinnig. Ramsay, geboren in Schotland, begon eigenlijk als een getalenteerde jonge voetballer en dacht pas aan culinaire hoogstandjes op zijn negentiende, toen een beenblessure een einde maakte aan zijn sportcarrière.

In Groot-Brittannië en vervolgens in de Verenigde Staten werd Ramsay een van de beroemdste chef-koks en zijn restaurants kregen 16 Michelin-sterren. Deze chef-kok staat ook bekend om zijn talrijke tv-optredens (een van zijn bekendste shows is Hell's Kitchen). Ondanks zijn vele culinaire prestaties staat Ramsay bekend als extreem onbeleefd, hard en overdreven vulgair.

2. Paul Bocuse

Verdiende meer dan $ 185 miljoen in zijn carrière

j2imtain

De tweede plaats tussen de rijkste chef-koks ter wereld werd ingenomen door de overleden Franse chef-kok Paul Bocuse.

Zijn grootste prestatie is de uitvinding en popularisering van de "nieuwe keuken". Deze revolutionaire culinaire stijl voor die tijd benadrukte de kwaliteit en maximale natuurlijkheid van het uiterlijk, de kleur en de consistentie van gerechten, en hun verminderde caloriegehalte.

In 1987 startte Bocuse de internationale culinaire wedstrijd Golden Bocuse, die de meest prestigieuze internationale wedstrijd voor gastronomische gerechten ter wereld werd.En in 1989 ontving hij de titel van Chef van de Eeuw van de gezaghebbende Franse restaurantgids Gault Millau.

1. Jamie Oliver

De rijkste chef - ongeveer $ 300 miljoen

wjbzm1xo

Geen van de rijkste chef-koks op deze lijst slaagde erin om qua omvang in de buurt te komen van de onbetwiste leider - de Brit Jamie Oliver.

Oliver gebruikt een mix van Britse en Italiaanse kookstijlen, bevordert gezond eten en staat erom bekend alleen de meest verse ingrediënten van de hoogste kwaliteit te gebruiken. Zijn bedrijf, Jamie Oliver Group, exploiteert 25 Engelse restaurants, evenals verschillende overzeese restaurants (ook in Rusland).

Daarnaast heeft Oliver ook een uitgebreide collectie kookboeken gepubliceerd en zijn er veel tv-shows.

45 OPMERKINGEN

laat een reactie achter

Voer uw opmerking in
Voer uw naam in

itop-nl.polrestrojakpus.com

Techniek

Sport

Natuur