huis Eten en drinken De duurste theeën ter wereld

De duurste theeën ter wereld

Wat is volgens jou de meest populaire frisdrank ter wereld na water? Als je besluit dat dit thee is, dan is de gok correct. Volgens statistieken worden er in de wereld elke dag 2 tot 3 miljard kopjes thee en ongeveer 2 miljard kopjes koffie gedronken.

OVER de duurste koffie ter wereld we schreven al. Het is tijd om over de duurste theesoorten te praten, waarvoor fijnproevers honderden en zelfs duizenden dollars willen betalen.

10. Gorreana Broken Leaf - $ 405 / kg

Gorreana gebroken blad

Deze thee is afkomstig van de oudste theeplantage van Europa. Bovendien is Gorreana de enige theeplantage die nog actief is in Europa (op het eiland São Miguel, Azoren). Het produceert ongeveer 33 ton thee per jaar.

Er worden verschillende soorten thee verbouwd, maar de Broken Leaf zwarte thee is bijzonder. Het bestaat uit slechts een derde van de bladeren van elke tak van de theestruik.

De koperkleur en het fruitige aroma onderscheiden het van andere theesoorten.

9. Gyokuro-thee - 650 $ / kg

Gyokuro-thee

Onze beoordeling van de duurste theeën ter wereld wordt voortgezet door een raszuivere Japanner met een mooie naam, wat zich vertaalt als "kostbare druppel" of "parel dauw". Het heeft een opvallende groene kleur.

Om het aminozuurgehalte van de bladeren te verhogen en het catechine-gehalte (wat de thee bitter maakt) te verlagen, worden ze twee weken voor de oogst beschermd tegen zonlicht. Hierdoor kan de gyokuro een uniek aroma en zoete smaak ontwikkelen.

8. Poo Poo Pu-Erh-thee - 1000 $ / kg

Poep poep pu-erh thee

Hoewel de naam van deze thee klinkt alsof het is uitgevonden door een kind dat op een pot zit, gaat de geschiedenis van Pu Pu Puer terug tot de 18e eeuw. Keizer van China Aixingero Hongli uit de Qing-dynastie was de eerste die van dit drankje genoot, dat hem door artsen als geschenk werd gestuurd.

Maar waarom kreeg Poo Poo Pu-Erh zijn mysterieuze naam? Het is een feit dat insecten worden gebruikt om het te maken, die zich voeden met theebladeren en niets anders. Met een pincet en een vergrootglas verzamelen de arbeiders zorgvuldig de uitwerpselen van deze insecten en maken er een tonic Pu Pu Puer van. Duizend dollar voor eetbare uitwerpselen, niet slecht, toch?

7. Tieguanyin-thee - 3000 $ / kg

Tieguanyin-thee

Een van de duurste en meest elitaire soorten oolongthee, het heeft een bloemig aroma en staat erom bekend dat het tot zeven keer wordt gebruikt voordat het zijn aangename geur verliest.

De naam van de thee, die zich vertaalt als "IJzeren godin van genade", komt van de naam van de Chinese godin van genade Kuan Yin, en natuurlijk worden hier verschillende legendes mee geassocieerd. Een van hen vertelt het verhaal van een zeer arme boer die zorgde voor een verlaten tempel gewijd aan deze godin. Op een dag verscheen Kuan Yin in een droom aan hem en vertelde hem over de plaats waar de schatten verborgen waren.

Toen de boer naar de plaats ging die in de droom was aangegeven, vond hij daar een plant, nam die en begon er voor te zorgen. Later besloot hij thee te zetten van de bladeren van de plant en ontving hij een drankje van uitstekende kwaliteit, waarvan de verkoop hem rijkdom en welvaart bracht. En het woord "ijzer" in de naam van de thee verscheen omdat het bij het zetten onmiddellijk naar de bodem zakte.

6. Geelgouden theeknoppen - 3000 $ / kg

Geelgouden theeknoppen

Er is maar één plantage ter wereld waar deze thee wordt geoogst, en om hem nog zeldzamer te maken, wordt hij slechts één dag per jaar geoogst, en alleen met behulp van een speciale gouden schaar, en alleen vanaf de top van de struik.

De exclusieve leverancier van Yellow Gold Tea Buds is TWG uit Singapore. En als ze haar product met het woord Goud noemt, is dat geen loze zin.Deze theesoort bevat deeltjes eetbaar 24-karaats goud. In Azië heeft goud een speciale relatie, men gelooft dat het goed is voor de gezondheid.

Daardoor kunnen theekenners niet alleen genieten van een duur, maar ook van een heel mooi ogend drankje.

5. Vintage Narcissus - $ 6500 / kg

Vintage narcis

Volgens de Griekse legende was Narcissus een erg knappe en meest narcistische jongere die ooit op aarde heeft geleefd. Van zijn naam is de term narcisme ontstaan.

Vintage Narcissus-thee heeft zowel de schoonheid van de verpakking als de smaak, gedomineerd door chocolade, bloemen en houtachtige tonen. De eigenaardigheid van dit soort thee is het rokerige aroma dat wordt verkregen door het feit dat de bladeren boven kolen werden gebakken.

Maar Vintage Narcissus kan niet bogen op jeugd, zoals een mythologische Narcissus. Het wordt eigenlijk bewaard in een 60 jaar oude doos. In de jaren zestig werd ze vanuit China naar Singapore gebracht en veranderde ze vervolgens vele malen van eigenaar. In 2013 werd het overgenomen door een miljonair uit Maleisië. Het is niet bekend of hij de inhoud leuk vond of de doos intact heeft gelaten tot de volgende verkoop.

4. Panda-mestthee - $ 7000 / kg

Panda mest thee

Het geheim van deze erg dure thee is pandamest. Deze schattige zwart-witte beren eten alleen bamboe en nemen er ongeveer 30% van de voedingsstoffen uit op. Alle andere voedingsstoffen blijven in hun uitwerpselen.

Maar als je bij deze woorden een grimas trekt en je voorstelt hoe panda-uitwerpselen aan thee worden toegevoegd, haasten we ons om je gerust te stellen: het wordt uitsluitend gebruikt als organische meststof.

Het idee om de uiterst voedzame pandamest te gebruiken om thee te laten groeien, kwam bij de Chinese ondernemer Yanshi op. Hij stelt dat de thee die wordt verbouwd op wat het symbool van China is geworden, een "rijpe en nootachtige smaak" heeft en tal van gezondheidsvoordelen.

3. Junshan Yinzhen - $ 8000 / kg

Junshan Yinzhen

Een van de beroemdste theesoorten in China met de mooie naam "Silver Needles from Junshan Mountain" groeit op Junshan Island. En de uitdrukking "zilveren naalden" wordt verklaard door het feit dat de bladeren zich oprollen tot naaldvormige buisjes en bedekt zijn met kleine witte villi.

Er zijn 9 regels voor het verzamelen van Junshan Yinzhen, volgens welke je niet mag kiezen:

  1. zelfs een licht geopende nier,
  2. beschadigde nier
  3. holle nier,
  4. een te lange nier
  5. een te korte nier
  6. met dauw bedekte knop
  7. paarse nier
  8. een trage nier
  9. en tot slot kun je geen thee halen op een regenachtige dag.

2. PG Tips Diamond - $ 15.000 / kg

PG Tips Diamond

De op een na duurste thee ter wereld wordt niet op de mest van een zeldzaam dier verbouwd en wordt niet één keer per jaar door maagden met een gouden schaar geoogst. Dus wat is er zo speciaal aan? Voor $ 15.000 ontvang je een theezakje met 280 diamanten, handgemaakt door Boodles-juweliers. Deze zakjes zijn gemaakt ter ere van het 75-jarig bestaan ​​van het Britse theebedrijf PG Tips.

Het feit dat de prijs van deze thee is opgebouwd uit de hoeveelheid edelstenen, betekent echter niet dat er grondstoffen van lage kwaliteit in de zak zijn gestopt. Nogal Het tegenovergestelde! De theeblaadjes die gebruikt worden in PG Tips Diamond zijn Silver Tips Imperial Tea. Deze speciale thee uit de uitlopers van de Himalaya staat bekend om zijn delicate smaak. Het wordt alleen geoogst bij volle maan en is geweven met zilverdraad voor speciale fermentatie.

1. Da-Hong Pao - $ 600.000 / kg

Da-Hong Pao - $ 600.000 / kg de duurste thee ter wereld

Deze legendarische semi-gefermenteerde oolongthee is zo waardevol dat China het als een nationale schat beschouwt. De teeltgeschiedenis van Da-Hong Pao gaat terug tot de Ming-dynastie.

De duurste thee ter wereld wordt vaak gebruikt als cadeau voor ambtenaren en belangrijke mensen. In 2002 kocht een restaurant in Guangzhou ongeveer 7 lian (0,35 kg) Da Hong Pao-thee van de moederstruiken op een veiling voor 120 duizend dollar.

De zes moedertheestruiken waaruit de grondstoffen voor Da Hong Pao worden verzameld, zijn zeer oud: ze zijn bijna 400 jaar oud. Alsof dat nog niet genoeg was, was de laatste oogst in 2005.

In feite zijn er andere commerciële variëteiten van Da Hong Pao-thee die zijn gemaakt van bladeren die zijn genomen van de afstammelingen van de moederstruiken.

De oorsprong van Da Hong Pao (vertaald uit het Chinees "Big Red Robe") wordt geassocieerd met vele legendes, maar onder hen zijn er twee van de meest bekende. Volgens een van hen gaf een monnik deze thee aan een student die een zonnesteek had gekregen. Nadat hij het examen met succes had afgelegd en een goede positie had gekregen, wilde de oud-student de monnik bedanken en hem een ​​rood gewaad sturen met een draak erop geborduurd.De monnik weigerde echter, volgens boeddhistische tradities, het geschenk, en vervolgens wikkelde de donor de theestruik in een dure rode doek.

Volgens een andere legende herstelde de moeder van de keizer van de Ming-dynastie van haar ziekte dankzij deze kostbare drank, en haar zoon stuurde vier grote rode gewaden als blijk van dankbaarheid om de geneeskrachtige theestruiken te bedekken.

laat een reactie achter

Voer uw opmerking in
Voer uw naam in

itop-nl.polrestrojakpus.com

Techniek

Sport

Natuur