huis Spellen De meest populaire games van 2004-2020 op zoek

De meest populaire games van 2004-2020 op zoek

Elk jaar zijn er geweldige games voor pc en consoles, en dienovereenkomstig veranderen de favorieten van zoekresultaten. Maar sommige games slagen erin om jaren of zelfs decennia bovenaan de zoekopdrachten te blijven staan.

En het YouTube-kanaal Latos Charts heeft een enorme studie gedaan om erachter te komen welke games het populairst waren in zoekmachines van 2004 tot 2020.

Wat herinnerden gamers zich 2004

Dit was een van de beste periodes voor computerspellen. In een korte periode van 365 dagen zijn enkele van de meest invloedrijke games aller tijdenen veel echt goede games die niet dezelfde aantrekkingskracht op de lange termijn hadden.

In 2004 kwam met name uit:

 1. World of Warcraft,
 2. Rome: Total War (die de serie veranderde),
 3. De Sims 2,
 4. Far Cry,
 5. Final Fantasy XI: Chains of Promathia (een van de coolste uitbreidingen),
 6. Stad van helden,
 7. Sid Meier's Pirates!,
 8. Splintercel: Pandora morgen,
 9. EverQuest 2,
 10. Slagveld Vietnam,
 11. Stammen: wraak,
 12. Need for Speed ​​Underground 2,
 13. Pijnstiller,
 14. The Lord of the Rings: Battle for Middle-Earth,
 15. Vampire: The Masquerade - Bloodlines,
 16. Star Wars: Battlefront,
 17. Doom 3,
 18. Halfwaardetijd 2, met een van de iconische helden van videogames
 19. Warhammer 40.000: Dawn of War.
 20. Unreal Tournament 2004.

Terugkijkend kunnen we zeggen dat 2004 ons een enorm aantal echt goede spellen heeft opgeleverd die bijna elke gamer tevreden kunnen stellen.

Het is niet verwonderlijk dat de makers van de ranglijst van de populairste videogames op basis van zoekopdrachten dit jaar als uitgangspunt hebben gekozen.

Lijst met de meest gespeelde games 2004-2020

 1. Begin 2004 klom de MMORPG Final Fantasy XI: Chains of Promathia, uitgegeven door Square Enix, naar de top van de ranglijst van de meest populaire spellen. Het heeft 5 nieuwe regio's, een nieuwe verhaallijn, nieuwe uitrusting en 8 nieuwe hoofdstukken met missies.

Een onderscheidend kenmerk van de Final Fantasy XI-serie was het onvermogen om onafhankelijk een server te selecteren. Het werd willekeurig toegewezen om te voorkomen dat sommige servers en enkele andere overvol zouden raken. Pas in 2007 konden spelers hun voorkeursserver specificeren.

 1. Toen verloor Final Fantasy XI de palm van Doom 3, The Sims 2 en GTA: San Andreas.
 1. En sinds december 2004 is World of Warcraft op basis van zoekopdrachten en met een ruime marge het populairste spel ter wereld geworden. Deze MMORPG bood spelers in die tijd revolutionaire dingen: een grote verscheidenheid aan races en klassen, spannende kerkers voor 5 spelers en grootschalige invallen tot 40 mensen tegelijk, een enorme en prachtige wereld met veel NPC's, taken en wezens met verschillende graden van vijandigheid.

De klassieke add-on van World of Warcraft werd zo populair dat hij nog steeds wordt herinnerd en geliefd bij miljoenen spelers. In 2019 bracht Blizzard Entertainment op veler verzoek de klassieke versie van de game uit, vol nostalgische gevoelens en verstoken van alle updates en toevoegingen die zich in de loop der jaren hebben verzameld.

Meerdere keren leverde WOW kortstondig de eerste plaats op voor grote updates zoals The Elder Scrolls V: Skyrim of Call of Duty: Black Ops, maar keerde steevast terug naar de top van de ranglijst tot 2011.

 1. Sinds april 2011 is de Minecraft-sandbox echter de leider geworden en heeft hij zich zo stevig gevestigd op de eerste regel dat deze pas in 2018 werd vervangen, en Fortnite deed het. Er zijn veel redenen voor zo'n groot succes van de "kubussen", waaronder:
 • eindeloze mogelijkheden voor actie en creativiteit,
 • constante aanvulling van nieuwe inhoud,
 • uitstekende multiplayer,
 • een groot aantal YouTube-kanalen gewijd aan Minecraft.

Het belangrijkste contingent van Minecraft zijn kinderen, voor wie dit spel een "wereld van proberen en fouten" is geworden, zoals vermeld in een artikel van The New York Times.En veel scholen en universiteiten zijn zelfs begonnen Minecraft te gebruiken als een extra element van het onderwijsproces. Er is zelfs een Minecraft: Education-editie die speciaal voor scholen is ontworpen.

 1. Fortnite bleef tot mei 2019 in de top 1, daarna herwon het geesteskind van Mojang de leidende positie en gaf het in maart 2020 enkele maanden aan Animal Crossing: New Horizons. In mei van dit jaar werd Minecraft opnieuw het meest "gewilde" spel, en dit is waar het Latos Charts-onderzoek eindigt.

Meest gespeelde spellen

Populaire games voor smartphones

Zo'n gedetailleerde studie over mobiele games ontbreekt, maar zo ziet een selectie van de meest gedownloade games van Google Play eruit in 2020, tijdens de Covid-19 pandemie.

Populaire games voor smartphones

Het meest gedownloade strategiespel Ludo King ontwikkeld door Gametion Technologies is sinds het begin van de quarantaineperiode meer dan 36 miljoen keer gedownload van Google Play.

En aangezien de geruchten over de tweede golf al in volle gang zijn, bestaat de mogelijkheid dat deze games nog lang hun leiderschap onder hun mobiele "broeders" zullen behouden.

laat een reactie achter

Voer uw opmerking in
Voer uw naam in

itop-nl.polrestrojakpus.com

Techniek

Sport

Natuur