huis Eten en drinken De meest populaire superfoods en hun goedkope tegenhangers

De meest populaire superfoods en hun goedkope tegenhangers

Nu mensen superfoods hebben gekregen, lijkt het erop dat de natuur verhalen over verjongende appels tot leven heeft gebracht. Er zitten zoveel nuttige stoffen in deze producten dat je ze een maand of twee eet, en het lichaam krijgt energie, het gewicht zal afnemen, het gezichtsvermogen zal verbeteren en 18-jarigen zullen jaloers zijn op het libido. Dat is tenminste hoe verschillende superfoods worden gepositioneerd in marketingbeloften.

Maar experts van Roskachestvo geloven de reclamebeloften niet en besloten uit te zoeken of superfoods echt zo goed zijn als ze worden gepresenteerd. En tegelijkertijd noemden ze goedkope analogen van deze prachtige producten.

5. Spirulina

SpirulinaVolgens Roskachestvo worden de top 5 meest populaire superfoods geopend door blauwgroene algen, die voor liefhebbers van een gezonde levensstijl verkrijgbaar zijn in capsules, tabletten en poeders voor een prijs van 250 roebel en meer. Het zit ook in bepaalde voedingsmiddelen en dranken, zoals energierepen en shakes.

Wat reclame belooft: Spirulina helpt bij de preventie en behandeling van een aantal ziekten en gevaarlijke aandoeningen, waaronder hoog cholesterol, hypertensie, diabetes mellitus, depressie, virale hepatitis en ondervoeding. Bovendien stimuleert het het immuunsysteem en verbetert het de nier- en leverfunctie.

Wat is eigenlijk nuttig in spirulina: hoog gehalte aan eiwitten en vrije aminozuren, geen gluten en fyto-oestrogenen. Dit type algen zou in theorie echter een aminozuur kunnen bevatten dat fenylalanine wordt genoemd. Daarom mag spirulina niet worden geconsumeerd door mensen met fenylketonurie (PKU), een stofwisselingsziekte waarbij het lichaam fenylalanine niet kan opnemen.

Goedkope spirulina-tegenhanger: andere algen, zoals fucus, kost 2 keer minder dan de geadverteerde spirulina.

4. Goji-bessen

Goji bessenDeze langwerpige rode bessen worden op de markt gebracht als een essentieel onderdeel van de traditionele Chinese geneeskunde. En je moet voor medicijnen betalen, dus de prijs van 100 gram goji varieert van 200 roebel en meer.

Wat reclame belooft: Vanwege het hoge gehalte aan bètacaroteen, een voorloper van vitamine A, en de antioxidant zeaxanthine, kunnen gojibessen maculaire degeneratie van het netvlies voorkomen. Ze behandelen impotentie en onvruchtbaarheid. Gojibessen bevatten ook veel vezels, wat veel gezondheidsvoordelen heeft, waaronder: het bevorderen van gewichtsverlies, het verminderen van het risico op bepaalde vormen van kanker, het helpen verminderen en elimineren van overtollig cholesterol en zelfs het verwijderen van gifstoffen uit het lichaam.

Een grote hoeveelheid voedingsstoffen zoals vitamine A en C en mineralen zoals zink, ijzer, calcium en selenium dragen bij aan de regeneratie van gastro-intestinaal weefsel.

Wat is eigenlijk handig aan goji: deze bessen bevatten echt een grote hoeveelheid nuttige stoffen, waaronder 18 aminozuren, 4 polysacchariden en 6 monosacchariden, 21 mineralen, 6 carotenoïden, bètacaroteen en vitamines. Flavonoïden bevorderen de verwijdering van overtollig vet uit de lever.

Goedkope superfood-tegenhanger: kornoelje, bosbessen, rode bosbessen, gedroogde veenbessen.

3. Quinoa-grutten

Quinoa-gruttenDit graan komt uit Peru, Bolivia en Ecuador, en de prijs van 500 gram quinoa is ongeveer 200 roebel.Mensen kunnen zowel de zaden als de bladeren van deze voedzame plant eten, ook wel "rijstzwaan" genoemd.

Wat reclame belooft: Quinoa helpt om een ​​gezond gewicht te behouden, omdat vezelrijk voedsel mensen helpt om zich langer vol te voelen, waardoor de algehele voedselinname mogelijk wordt verminderd. Quinoa is een onmisbare bron van antioxidanten, en door het hoge magnesiumgehalte helpt het bij het verlagen van hoge bloeddruk, het voorkomen van migraine, hart- en vaatziekten en type 2 diabetes.

Wat is er echt handig aan quinoa: veel foliumzuur, wat goed is voor zwangere vrouwen, een goede bron van ijzer, vitamine B9 en grove vezels. Quinoa helpt je echt om af te vallen vanwege het lage caloriegehalte.

Goedkoop en compleet analoog van quinoa: boekweit.

2. Acai bessen

Acai bessenHet lijkt erop dat er halfedelstenen verborgen zijn in deze kleine paarse bessen, ze zijn zo duur. Slechts 50 gram acaibes-extract kost u 450 roebel en meer, en 330 ml sap kost u vanaf 1130 roebel.

Wat reclame belooft: energieboost, immuunstimulatie en ontgifting. Acai-bessen zijn een van de de beste voedingsmiddelen die veroudering tegengaandragen dankzij de enorme hoeveelheid antioxidanten bij aan gewichtsverlies en verkleinen zelfs het risico op kanker.

Wat zijn eigenlijk de voordelen van acaibessen: ze bevatten echt veel antioxidanten zoals vitamine C, A en E. Daarnaast zijn ze een uitstekende bron van vitamine B1, B2, B3, ze bevatten een grote hoeveelheid mineralen zoals calcium, magnesium, zink en koper. Ze zijn ook rijk aan enkelvoudig onverzadigde en meervoudig onverzadigde vetzuren.

Maar je verwacht geen verjonging van acai. Antioxidanten zijn een goede zaak omdat ze cellen beschermen tegen vrije radicalen. Maar worden rimpels gladgestreken met behulp van bessen? Goede anti-verouderingscrème zal hier veel efficiënter mee omgaan.

Goedkope acaibesvervangers: bieten, veenbessen, rode bosbessen, bosbessen, avocado's, vis, noten.

1. Chia-zaden

Chia zadenDeze zaden uit de Lamiaceae-familie zijn een van de meest populaire superfoods ter wereld. Ze kosten de Russische koper minstens 250 roebel per 200 gram.

De voedingsrijke zaden zijn goede bronnen van alfa-linoleenzuur (een omega-3-vetzuur), vezels, eiwitten, vitamines, mineralen en antioxidanten, wat verkopers ertoe aanzet te beweren dat chia een 'superfood' is.

Wat reclame belooft: energieboost, gewichtsverlies en gunstige effecten op het cardiovasculaire systeem.

Wat chiazaad eigenlijk doet: bevatten calcium, α-linoleenzuur (ALA), een essentieel omega-3-vetzuur, en bevatten veel eiwitten (21%).

Chia-zaden bevatten ook meer vezels dan de meeste andere granen. Vis en visoliën leveren echter direct DHA- en EPA-vetzuren aan het lichaam, terwijl de ALA in chiazaad eerst moet worden omgezet in de actieve vormen van omega-3 vetzuren.

Wat kan chiazaad vervangen: vis, sesamzaadjes, hazelnoten en andere noten.

Beloften zoals het versterken van de immuniteit, het verbeteren van het libido en afvallen verkopen goed. Daarom kom je ze tegen als het om superfoods gaat. Maar dat gezegd hebbende, als iets te mooi klinkt om waar te zijn, dan is het waarschijnlijk eigenlijk een leugen.

laat een reactie achter

Voer uw opmerking in
Voer uw naam in

itop-nl.polrestrojakpus.com

Techniek

Sport

Natuur