huis Mensen De meest invloedrijke e-sporters in Rusland 2020, Forbes-beoordeling

De meest invloedrijke e-sporters in Rusland 2020, Forbes-beoordeling

Forbes-experts blijven met belangstelling kijken naar de portemonnees van onze medeburgers - hoeveel geld is er en waar wordt dit geld precies ontvangen? Ze gingen niet voorbij aan de relatief jonge richting van de entertainmentindustrie - esports.

Door de pandemie van het coronavirus en het afgelasten van toernooien daalden de inkomsten voor zowel individuele teams als voor de regio als geheel. Daarom moesten we de rangorde van e-sporters naar inkomen verlaten. Maar de experts gaven niet op en namen een ander criterium als basis: populariteit. Als resultaat, beoordeling van de meest invloedrijke personen in Russische esports in 2020, waarover de meeste vermeldingen in de media en sociale netwerken en recensies tijdens persoonlijke enquêtes waren.

10. Oleg Krot

Oleg KrotDe lijst met de meest invloedrijke mensen in de wereld van esports - zowel topmanagers als spelers - wordt geopend door het hoofd van de cyberholding WePlay Esports.

Hoewel dit bedrijf in de post-Sovjet-ruimte een van de eerste e-sports-zwaluwen was, bestond het ergens in de periferie, nam het niet deel aan grote bedrijven en verwierf het pas 8 jaar na de oprichting sponsors. Maar wat - een van hen is bijvoorbeeld Logitech.

WePlay Esports bouwt momenteel eSports-arena's over de hele wereld en organiseert online toernooien met enorme geldprijzen.

9. Andrey x3m4eg Grigoriev

Andrey x3m4eg GrigorievHij is een van de meest invloedrijke Dota-spelers in de post-Sovjet-ruimte. Sommigen beschouwen Grigoriev zelfs als een ‘grijze eminentie’ die blijkbaar in het geheim het beleid van Valve in de uitgestrektheid van Rusland en Oekraïne leidt.

Nu is hij, samen met Vitaly Volochay (tweede plaats in de rating), de grondlegger van Maincast, dat zich bezighoudt met esports-commentaren.

8. Stepan Shulga

Stepan ShulgaWaar sport is, zijn weddenschappen en waar weddenschappen zijn, zijn bookmakers. Het is geen wonder dat eSports-disciplines hun eigen bookmakers hebben verworven.

En de meest invloedrijke e-sports bookmaker in Rusland is Parimatch, gerund door Stepan Shulga. Naast het plaatsen van weddenschappen, sponsort Parimatch ook teams (in CS: GO en Dota 2), en organiseert het ook toernooien.

7. Yaroslav Komkov

Yaroslav KomkovEr zijn esports-holdings in Rusland die betrokken zijn bij het houden van toernooien, het zoeken naar teams voor spelers en sponsors voor teams, het beheren van arena's en in het algemeen geld inbrengen in de esports-wereld.

Een van deze bedrijven is Winstrike, dat wordt geleid door Yaroslav Komkov. Vorig jaar wist hij een van de etappes van het prestigieuze internationale CS: GO-toernooi uit te schakelen en in Moskou te houden. Onder de sponsors werden bedrijven als Toyota en Samsung genoteerd.

6. Alexander Kokhanovsky

Alexander KokhanovskyDe vertegenwoordiger van de oude generatie Russische cybersporters, die Counter Strike speelde aan het begin van de jaren 2000. Alexander was ook dol op hem, zo erg zelfs dat hij eigenlijk een van de eerste e-sportteams in de post-Sovjet-ruimte creëerde.

Het Natus Vincere-project, ook bekend als Na'Vi (onthoud deze naam, we zullen het meer dan eens in de beoordeling zien) bleek zeer succesvol te zijn, en een paar jaar later richtten Alexander en zijn partner de ESforce-holding op (ook een andere grote naam in e-sports).

En dit project was succesvol en bracht de makers $ 100 miljoen op (het was voor dit bedrag dat het werd gekocht door Mail.ru Group).Kokhanovsky verliet het management van EN en besloot niet op zijn lauweren te rusten en een ander eigen bedrijf op te richten - Zero Gravity Group, dat naast Natus Vuncere ook het DreamTeam multiservice-platform omvat.

De plannen van Alexander zijn grandioos, hij kocht een heel hotel in Kiev, dat in Oekraïne een 'fysiek' centrum van virtuele sport zal worden.

5. Alexey Solo Berezin

Alexey Solo BerezinIn totaal stonden van de 30 invloedrijke vertegenwoordigers van Russische esports die door Forbes werden geselecteerd, in feite minder dan een derde van de spelers in de rating, en er zijn er maar twee in de top tien. Met het coronavirus is de machtsverhouding in esports verschoven van privé naar openbaar, van spelers naar bedrijven. En hoewel getalenteerde esporters nog steeds hun gewicht in goud waard zijn en nog steeds een 'sterke positie' innemen in relaties met organisaties, is er een verschuiving van invloed ten gunste van contracten in de regio.

Solo, oftewel Alexey Berezin, is eigenlijk het gezicht van Russische esports in Dota 2. Al meer dan tien jaar hebben hij en zijn team, Virtus.pro, consequent meer succes in dit spel gespeeld dan andere inwoners van de voormalige USSR. Volgens experts heeft Alexei's esports-carrière meer dan $ 1,7 miljard verdiend, plus een jaarlijks kapiteinsalaris.

Het is de verdienste van Alexei dat hij in de loop van de jaren zijn ziel verzacht en besloot om de toxiciteit onder de spelers te bestrijden. Zo erg zelfs dat ik een ontmoeting had met de vice-president van Valve. Toegegeven, Valve's MOVA breekt nog steeds records voor obsceen taalgebruik en andere uitingen van onsportief gedrag. maar misschien zal de stand van zaken vroeg of laat veranderen.

4. Alexander s1mple Kostylev

Alexander s1mple KostylevAlexander Kostylev, ook bekend als s1mple (dit is zijn bijnaam in de CS: GO-wereld), was van jongs af aan gewend aan het pixelgeweer. Volgens geruchten nam hij op vierjarige leeftijd voor het eerst de wapens op.

Jonge reflexen en talent deden hun werk, en Alexander werd lange tijd beschouwd als een van de sterkste spelers in Counter-Strike en in 2018 behaalde hij de eerste plaats. Hij speelt in de compositie van het reeds genoemde Na'Vi-team.

Een jaar na zijn overwinning proefde Alexander echter een nederlaag - hij is niet langer de sterkste speler ter wereld. Hierdoor daalde zijn inkomen met bijna de helft. Maar ondanks zijn leeftijd en langzame reflexen is hij nog steeds de meest invloedrijke CS-speler in Rusland.

3. Evgeniy HarisPilton Zolotarev

Evgeniy Haris Pilton ZolotarevEn hier is de directeur van de beroemde Na'Vi-groep. In zijn jeugd speelde hij CS net als veel andere esports-influencers. Daar ontmoette hij een van de oprichters van de club, Kokhanovsky (zesde plaats op de lijst), en voegde zich geleidelijk bij het team.

Twee jaar geleden nam Evgeniy de teugels van Na'Vi over van Kokhanovsky's handen en dit had in het algemeen een positief effect op het leven van de club. Na'Vi is de leider geworden in termen van het aantal views, niet alleen in Rusland, maar over de hele wereld.

2. Vitaly v1lat Volochay

Vitaly v1lat VolochayHet gezicht van sportcommentaar op eSports in Rusland. Vitaly begon met podcasts voor gespecialiseerde forums en schakelde vervolgens over op het streamen van eSports-toernooien in CS en Dota, waar Russen dol op zijn. Zo succesvol dat de door hem opgerichte RuHub in 2015 de bekendste, herkenbare en tot op zekere hoogte zelfs innovatieve e-sports-commentaarstudio was geworden.

Zoals gewoonlijk brengt populariteit geld met zich mee, en RuHub werd eerst onderdeel van de ESforce-holding en in 2018 kocht Mail.ru Group de studio.

Vitaly was het duidelijk niet eens met de herschikkingen die op zakelijk gebied plaatsvonden. Samen met gelijkgestemden besloot hij helemaal opnieuw te beginnen en creëerde hij zijn eigen studio Maincast, die nog steeds zelfstandig in de wateren van esports drijft. Een buitengewoon succesvolle deal houdt haar overeind - Vitaly slaagde erin om het recht om in hun eentje hun toernooien van grote internationale esports-organisaties ESL en DreamHack uit te zenden, te elimineren. De contracten bevestigden feitelijk de dominantie van Maincast op de markt voor esports-commentaar in Rusland.

1. Emin Antonyan

Emin AntonyanEsforce Holding en zijn CEO Emin Antonyan regeren in het geheim over het Russische esports-veld, grotendeels dankzij de steun van Mail.ru Group, die de rechten op het bedrijf twee jaar geleden kocht. Het bedrijf begon zijn bestaan ​​dankzij de inspanningen van twee e-sportliefhebbers, Alexey Kolesnikov en Anton Cherepennikov.Het omvatte Alexander Kokhanovsky met zijn groep Natus Vincere (zesde plaats in de rating) en de Duitse e-sportclub SK Gaming.

De holding was zo succesvol dat het de aandacht trok van Alisher Usmanov, die er een rond bedrag van $ 100 miljoen in investeerde. Esforce Holding was de eerste in Rusland die een internationaal e-sports-toernooi organiseerde en de eerste die een volledige e-sports-arena voor dit bedrijf bouwde. Mail.ru Group verwierf de rechten op het bedrijf twee jaar geleden, en de oorspronkelijke oprichters van het bedrijf, zoals zakenjournalisten het subtiel formuleerden, stopten met hun deelname aan de holding.

Dit is hoe Emin Antonyan het podium betrad, aan het hoofd van Esforce Holding onder auspiciën van Mail.ru. Zijn benoeming was niet toevallig. Emin is een van de eerste pioniers op het gebied van virtuele sporten in Rusland en bekleedt al vier jaar de ere-positie van secretaris-generaal van de Russische cybersportfederatie.

De traditionele richting van cybersportclubs in Rusland en het aangrenzende Oekraïne is Counter Strike en Dota. En elk jaar organiseert EH twee toernooien in deze disciplines. De holding heeft zo'n slecht bestudeerd, maar zeer winstgevend gebied, zoals pixelhandel, niet omzeild - het bezit twee services voor het kopen en verkopen van game-items via CS en Dota. Bovendien ondersteunt Esforce Holding de teams van Fortnite, Paladins en Apex Legends.

Het is interessant dat Emin, naast puur virtuele sporten, de gewone sporten niet vergeet. Antonyan is lange tijd coach geweest van de elite-amateurbasketbalclub "Moskovsky" en zal dit bedrijf niet opgeven.

laat een reactie achter

Voer uw opmerking in
Voer uw naam in

itop-nl.polrestrojakpus.com

Techniek

Sport

Natuur