huis Mensen Time's Most Influential People 2020

Time's Most Influential People 2020

In 2020 heeft Time magazine bijgedragen aan top 100 meest invloedrijke mensen ter wereld een recordaantal medische professionals en wetenschappers, en het grootste aantal vrouwen ooit.

De collectie van Time bevat actievoerders voor de rechten van seksuele minderheden en vrouwen, eco-activisten en wereldleiders zoals Xi Jinping uit China, Donald Trump uit de Verenigde Staten en Angela Merkel uit Duitsland.

Maar Vladimir Poetin sloot zich dit jaar niet bij hen aan. Slechts één vertegenwoordiger van Rusland wordt genoemd in het materiaal van Time - Nadezhda Tolokonnikova, die de Pussy Riot-groep leidt. Ze introduceerde echter alleen de vrouwelijke muziekgroep Lastesis, wiens werk focust op feminisme en vrouwenrechten.

Categorie "Titanen"

3. Sundar Pichai

Sundar PichaiCEO van Google Inc. en moedermaatschappij Alphabet zijn in 2004 bij het bedrijf gekomen en hebben hun talenten gebruikt om de bedrijfsladder naar de top te beklimmen in 2019.

Het was Pichai die toezicht hield op veel van de meest succesvolle producten van Google, zoals Android, Drive, Gmail en Maps. En in 2009 presenteerde het aan het grote publiek Chrome OS en Chromebook, die vervolgens werden uitgebracht.

2. Dwyane Wade

Dwyane WadeDe tweede "Titan" van de meest invloedrijke mensen ter wereld werd door Time de aanvallende verdediger van de NBA-club "Miami Heat" genoemd.

Door zijn transgender-dochter te steunen, heeft Wade "een krachtig voorbeeld gegeven voor ouders en de gemeenschap om goede bondgenoten te zijn voor jonge mensen die proberen te achterhalen wie ze zijn."

1. Gabrielle Union

Gabrielle UnionHet ex-model en de huidige actrice speelde in Deliver Us From Eve, Bad Boys 2 en Encyclopedia of Divorce, evenals in Being Mary Jane. Naast haar hoofdwerk is Gabrielle ook een activiste voor de bescherming van slachtoffers van seksueel geweld. Dit is hoe Tarana Burke, oprichter van de # MeToo-beweging, over Union zegt:

- Het heeft niet alleen "invloed"; ze besteedt opzettelijk haar aandacht, invloed en middelen aan het promoten van een programma dat opzettelijk de meest gemarginaliseerde mensen onder ons verheerlijkt, inclusief zwarte vrouwen en meisjes, homoseksuelen en transgenders.

Categorie "Artiesten"

3. Michael B. Jordan

Michael B. JordanDe donkere vertegenwoordiger van de nieuwe generatie Amerikaanse acteurs is beroemd geworden door zijn rollen in Fruitvale Station, Creed: Rocky's Legacy, Creed 2 en Black Panther.

In 2021 komt de nieuwe animatieserie What If ...? Uit, waarin Jordan Eric Killmonger zal uitspreken. Het zal interessant zijn om de serie te bekijken, zelfs voor degenen die geen fan zijn van Jordan, aangezien elk van de afleveringen zal laten zien wat er had kunnen gebeuren als de gebeurtenissen in het Marvel Cinematic Universe een andere weg waren gegaan.

2. Ali Wong

Ali WongDeze Amerikaanse actrice en komiek trotseert alle stereotypen. Ze spreekt openlijk over haar seksualiteit, spreekt moedig over haar lichaam en zijn vele functies.

"Ze verzekert vrouwen: je kunt luidruchtig zijn, je kunt grappig zijn, je kunt dom zijn, je kunt om jezelf lachen, je kunt grof zijn en je kunt praten over wat een geboorte is en je hoeft het niet fatsoenlijk te doen. Ze doet het goed zodat we onszelf kunnen zijn ”, schrijft over Ali Chrissy Teigen.

1. Abel Makkonen Tesfaye

Abel Makkonen TesfayeDeze zangeres uit Canada is bij fans bekend onder het pseudoniem The Weeknd. Zijn nummers "The Hills", "Can't Feel My Face" en "Earned It" waren in staat om de top van de Billboard Hot R&B Songs-hitlijst te behouden, wat geen enkele andere artiest vóór Tesfaye kon doen.

Daarnaast heeft The Weeknd twee Grammy Awards gewonnen en werd het genomineerd voor een Academy Award.

Categorie "Pioniers"

3. Ibrahm H. Candy

Ibrahm H. CandyDe derde pionier in de Top 100 van meest invloedrijke mensen van 2020 is een zwarte antiracistische strijder en hoofd van het Center for Anti-Racism Research aan de Boston University.

Volgens Candy moet antiracisme-onderwijs van kinds af aan worden gegeven, daarom publiceerde hij het boek "Antiracistisch kind", bedoeld voor kleuters. Ze ging naar het verplichte programma van Amerikaanse scholen.

2. Yiannis Adetokounbo

Yannis AdetokounboDe Griekse basketbalspeler van Nigeriaanse afkomst is op zijn 25e in zijn beste jaren. Hij speelt voor de Milwaukee Bucks als een zware aanvaller en heeft al een aantal titels gewonnen, waaronder:

  1. Beste NBA-verdediger van 2020.
  2. Meest waardevolle NBA-speler in 2019 en 2020.
  3. Meest vooruitstrevende NBA-speler in 2017.

“Hem zien spelen betekent niet alleen zien wat er is, maar ook wat mogelijk is. Er is een mystieke kwaliteit die het hart van een fan doet herleven als ze deze persoon het veld op zien lopen. Een echte sportheld laat onze botten trillen en ons vlees trilt in afwachting van grootsheid ”, schreef Karim Abdul-Jabbar over deze atleet.

1. Megan Jovon Ruth Peet

Megan Jovon Ruth PeetDe 25-jarige zangeres, bekend als Megan Thee Stallion, werd al snel een van de meest invloedrijke figuren in de rapmuziek. In 2020 werd haar single "Savage" een hit op TikTok en piekte ze op nummer één in de Billboard Hot 100.

Actrice Taraji Henson zei over Meghan: "Als je haar eenmaal ontdekt, word je een fan van haar ... de industrie probeert haar misschien in een rapgame te stoppen, maar haar plannen zijn veel groter."

Categorie "Leiders"

3. Joe Biden

Joe BidenTer herinnering, op 3 november 2020 Amerikaanse presidentsverkiezingenen de belangrijkste strijd is tussen de Republikeinse kandidaat Donald Trump en de democratische hoop Joe Biden.

"Joe Biden is eerlijk, medelevend en sympathiek, maar bovenal een ambtenaar", schrijft Jim Cliburn, een democratisch congreslid. Nou, we zullen snel ontdekken of Biden de kans krijgt om medeleven en eerlijkheid te tonen als president van de Verenigde Staten.

2. President Donald Trump

President Donald TrumpHet zou vreemd zijn als het hoofd van de Verenigde Staten volgens Time niet zou worden opgenomen in de lijst van meest invloedrijke mensen van 2020. Maar tegelijkertijd wordt er over de 45e president van de VS, met zijn "normdoorbrekende presidentschap", in hardere bewoordingen gesproken dan over andere leiders.

Brian Bennett, de senior correspondent van het Witte Huis bij Time, schrijft dat Trump 'de regering kan buigen, vaak (door dit te doen) in zijn eigen persoonlijke politieke belang'.

1. Dr. Anthony Fauci

Dr. Anthony FauciEen vooraanstaande Amerikaanse expert op het gebied van infectieziekten stond bovenaan de categorie Leiders en verdiende lofbetuigingen van de bekende tv-presentator Jimmy Kimmel omdat hij weigerde "toe te geven aan druk van politici".

Hij werd ook beschreven als een man die de waarheid verkondigde, "hoe moeilijk het ook was om het te horen, oprecht en met één doel: levens redden."

Fauci maakt deel uit van een taskforce die is opgericht door president Donald Trump om de epidemie te bestrijden, en richt zich op de beschikbaarheid en omvang van coronavirus-testen.

Categorie "Pictogrammen"

3. Adi Barkan

Adi Barkan

Voor veel Amerikanen zijn de kosten voor gezondheidszorg, vooral tijdens de Covid 19-pandemie, onbetaalbaar geworden. En activist Adi Barkan, verstoken van de mogelijkheid om te bewegen of zelfs maar te spreken, strijdt voor sociale rechtvaardigheid en Medicare (ziekteverzekering) voor alle burgers van het land.

2. Oprichters van Black Lives Matter

Alicia Garza, Opal Tometi en Patrice CallorsDrie zwarte vrouwen - Alicia Garza, Opal Tometi en Patrice Kallors - richtten de Black Lives Matter-beweging op als reactie op de moord op Trayvon Martin in 2012. Tijdens zijn presidentschap heeft Barack Obama zijn steun uitgesproken voor de BLM-beweging en heeft hij haar activisten herhaaldelijk uitgenodigd voor het Witte Huis.

De moord op George Floyd deze zomer en de gebeurtenissen die volgden, brachten de Black Lives Matter-beweging echter naar een nieuw niveau. BLM-activisten zijn herhaaldelijk in botsing gekomen met de politie, georganiseerde protesten en rellen. Dit alles wordt gedaan met het oog op de vermeende oneerlijke superioriteit van het "blanke ras" in de Verenigde Staten.

1. Emmy O'Sullivan

Emmy OsullivanDe Brooklyn Nurse is # 1 in de categorie Iconen van Time 2020, die staat voor "een leger van medische professionals ... die alles riskeerden om anderen te dienen", schreef journalist Katie Couric.

Begin maart van dit jaar behandelde O'Sullivan de eerste COVID-19-patiënt in New York. Nadat ze contact had opgenomen met de patiënt, werd de verpleegster zelf ziek, ze moest vier dagen aan kunstmatige beademing besteden.

1 REACTIE

laat een reactie achter

Voer uw opmerking in
Voer uw naam in

itop-nl.polrestrojakpus.com

Techniek

Sport

Natuur