huis Financiën De meest populaire banken onder Russen in 2020

De meest populaire banken onder Russen in 2020

Lang geleden zijn de dagen dat de concurrentie tussen Russische banken laag was en het dienstenaanbod zeer beperkt was. Voor moderne Russische gebruikers die hun zuurverdiende geld naar een financiële instelling brengen, geef ons een handige mobiele applicatie, een goed percentage van de aanbetaling en vele andere interessante en nuttige mogelijkheden.

En dat ontdekten Deloitte-experts de meest gevraagde banken in Rusland zijn Sberbank, VTB en Tinkoff... En ze maakten een lijst van de financiële voorkeuren van Russen bij het kiezen van banken in 2020. Bij het onderzoek waren 5038 mensen van verschillende leeftijden betrokken uit meer dan 200 steden in Rusland.

De meest aantrekkelijke banken in Rusland in 2020

De meest aantrekkelijke banken in Rusland 2020

Hoewel Sberbank, VTB en Tinkoff qua populariteit de top drie hebben gehaald, hebben ze elk hun eigen redenen.

 1. Sberbank is een mastodont in de Russische banksector en de eerste in Rusland wat betreft het aantal klanten (96 miljoen actieve particuliere klanten in 2019). Het heeft een lange geschiedenis, wordt geleid door betrouwbaarheidsbeoordeling van 2020 volgens de Centrale Bank, en, belangrijker nog, Sberbank-filialen en geldautomaten zijn aanwezig in bijna elke nederzetting van het land.
 2. VTB kan niet bogen op hetzelfde aantal klanten als Sberbank, maar introduceert actief digitalisering en verbetert de klantenservice.
 3. En als u veel aanvullende diensten en diensten nodig heeft, zoals de mogelijkheid tot maandelijkse selectie van categorieën met verhoogde cashback, verzekeringen en het eenvoudig openen van een effectenrekening, dan is Tinkoff Bank een uitstekende keuze.

Welke factoren zijn van invloed op het kiezen van de beste bank in 2020

Factoren die de keuze van de bank beïnvloeden

 1. In de eerste plaats bij potentiële klanten van een krediet- en financiële organisatie staan ​​de voorwaarden die de bank kan bieden. En het gaat niet alleen om een ​​hoog percentage van de aanbetaling, maar ook om het voorzien in dagelijkse behoeften (bijvoorbeeld de aanwezigheid van cashback en partnerprogramma's). Dit meldde 61% van de respondenten aan Deloitte.
 2. 56% van de respondenten is bereid hun spaargeld alleen aan een betrouwbare bank toe te vertrouwen, en 45-plussers vinden de betrouwbaarheidsfactor belangrijker dan gunstige voorwaarden. Het is merkwaardig dat Sber niet langer een monopolie heeft op het gebied van betrouwbaarheid, omdat het de eerste plaats heeft gedeeld met de grootste private bank in Rusland - JSC Alfa-Bank. Ze worden vertrouwd door 59% van de mensen die door Deloitte zijn ondervraagd.
 3. Op de derde plaats stond het gemak van de dienstverlening van de bank; deze factor werd door 49% van de respondenten genoemd als een van de belangrijkste financiële voorkeuren.
 4. Voor 45% van de respondenten is de kwaliteit van de dienstverlening belangrijk, terwijl het percentage jonge respondenten dat deze factor als prioriteit beschouwt hoger ligt dan bij ouderen. En voor Tinkoff-klanten zijn de kwaliteit van de dienstverlening (opgemerkt door 55% van de respondenten) en het gemak van de dienstverlening (57%) nog belangrijker dan de betrouwbaarheid van de bank (52%).
 5. Als het bankfiliaal dichtbij is, is dit erg goed (ook voor het aantrekken van nieuwe klanten). Deze factor wordt door 41% van de respondenten als belangrijk beschouwd, en het is niet verwonderlijk dat de meesten van hen ouderen zijn.
 6. De keuze van de bank voor veel consumenten (namelijk 31%) werd onder meer beïnvloed door de wil van de werkgever. We hebben het over een salarisproject, dat voor werknemers vaak vrijwillig en verplicht is.
 7. Het loyaliteitsprogramma werd door 29% van de respondenten genoemd als een van hun vereisten voor een goede bank in 2020.
 8. Slechts 18% van de respondenten zou een bank kiezen op basis van de feedback van familie en vrienden.
 9. En advertenties worden nog minder vertrouwd - slechts 2% van de respondenten.

Top 10 meest gevraagde banken in Rusland onder particuliere klanten in 2020

 1. De eerste plaats ging, zoals verwacht, naar de ex-Sberbank, en nu Sberbank. In de afgelopen maand heeft 87,1% van de respondenten gebruik gemaakt van retaildiensten (op het moment van de enquête).
 2. De tweede regel werd ingenomen door VTB PJSC - 23,4%.
 3. 19,3% van de respondenten heeft de afgelopen 30 dagen gebruik gemaakt van de diensten van Tinkoff Bank, die zich volgens berichten in de media voorbereidt om voor 5,5 miljard dollar onder de vleugels van Yandex te komen.
 4. Het aandeel van degenen die binnen 30 dagen gebruik maakten van de diensten van Alfa-Bank JSC was 16,5%.
 5. Het aandeel van degenen die gebruik maken van de diensten van Post Bank JSC is 10,1%. Het woord "Mail" in de naam is niet toevallig, aangezien de aanwezigheidspunten van deze organisatie (en er zijn er meer dan 19 duizend) open zijn op basis van "Russian Post", en bovendien - in de filialen van de MFC. Zo kunnen zelfs inwoners van de meest afgelegen uithoeken van het land klant worden van deze bank.
 6. PJSC Sovcombank was niet opgenomen in de top vijf, het had 6,6% van de particuliere klanten in 30 dagen. Bedenk dat deze specifieke bank een van de de beste creditcards met cashback.
 7. Een andere bank waar veel vraag naar is onder Russen is Home Credit and Finance Bank LLC. Hamster, zoals gebruikers het liefkozend noemen, biedt een verscheidenheid aan diensten, waaronder debet- en creditcards met cashback. Hij is een leider op het gebied van POS-leningen, dat wil zeggen in expresleningen, die rechtstreeks op het verkooppunt worden verstrekt.
 8. JSC "Gazprombank" nam de achtste regel, met 5,9% van de particuliere klanten in één maand. Maar qua winkelportefeuille is het de vierde van het land.
 9. Op het moment van de enquête had 5,6% van de respondenten in 30 dagen gebruik gemaakt van de diensten van PJSC Bank FC Otkritie.
 10. En 5% geeft de voorkeur aan Raiffeisenbank. Tegelijkertijd is het meest populaire product van deze bank de pinpas; 74% van de klanten van deze krediet- en financiële organisatie (onder degenen die door Deloitte zijn ondervraagd) heeft ze.

Top meest populaire producten en diensten van Russische banken in 2020

bankkaarten

 1. Bankkaarten stonden op de eerste plaats in de lijst van de meest populaire bankproducten. Hun populariteit is niet alleen te danken aan de ontwikkeling van acquisitie in Rusland, maar ook aan de aanwezigheid van dergelijke aangename bonussen van kaartbezit zoals cashback, verschillende promoties, speciale servicevoorwaarden, enz.
 2. De tweede plaats ging naar deposito's en spaarrekeningen. De meeste respondenten houden hun geld in Sberbank of VTB (respectievelijk 41% en 36%).
 3. Beleggingsdiensten. Meestal zijn ze gewild bij de klanten van Tinkoff Bank, terwijl VTB en Sber een laag aandeel gebruikers van beleggingsproducten hebben - respectievelijk 9% en 5%.
 4. Mobiele applicaties. Voorheen moest de klant om eventuele problemen met de bank op te lossen persoonlijk naar het kantoor komen of telefonisch bellen. Maar de ontwikkeling van de banksector gaat snel, en het voorbeeld van Tinkoff laat zien dat een bank überhaupt zonder filialen kan bestaan, met slechts één hoofdkantoor. En alle vragen kunnen snel worden opgelost in de mobiele applicatie.

Sommige grootbanken maken hun mobiele applicaties functioneler dan die van internetbanken, wat een indicatie is van het belang van dit interactiekanaal tussen de bank en haar klanten.

Het populairst onder Russen zijn mobiele applicaties van banken, die al hun producten willen combineren in één ecosysteem. Voorbeelden zijn MTS Bank, Sberbank en Tinkoff.

laat een reactie achter

Voer uw opmerking in
Voer uw naam in

itop-nl.polrestrojakpus.com

Techniek

Sport

Natuur