huis Waarderingen Het duurste vuurwerk ter wereld

Het duurste vuurwerk ter wereld

Het eerste vuurwerk werd in de 12e eeuw door de Chinezen georganiseerd. In Rusland werd het vuurwerk voor het eerst gezien in 1675. Tegenwoordig is bijna geen grote vakantie compleet zonder een vuurshow.

De collectie van vandaag omvat het duurste vuurwerk ter wereld... Ondanks het feit dat we allemaal gewend zijn aan vuurwerk, zijn deze spektakels, grandioos qua omvang en kosten, voor altijd de geschiedenis ingegaan.

10. Addison, Texas, VS.

De kosten zijn $ 220.000.

De goedkoopste van de duurste vuurwerkshows op onze lijst is Kaboom Town. Dit evenement vindt elk jaar plaats en is een van de meest spectaculaire vuurwerkshows in de Verenigde Staten.

Op 4 juli verzamelen ongeveer 400.000 bezoekers zich in Addison Circle om de onafhankelijkheid van de Verenigde Staten te vieren en een spectaculaire show te zien die niet alleen vuurwerk omvat, maar ook een vliegshow met historische gevechtsvliegtuigen.

9. Seattle, VS.

De prijs van de show is $ 300.000.

Dit is weer een duur vuurwerk op 4 juli, de Amerikaanse onafhankelijkheidsdag. De show, die wordt bijgewoond door meer dan 10.000 mensen, duurt 21 minuten. Het vindt plaats boven Lake Union, dat in het centrum van Seattle ligt.

Het pyrotechnische bedrijf Western show fireworks dat de show organiseert, heeft meer dan 60 jaar ervaring als het oudste en grootste productiebedrijf voor vliegshows in het noordwesten van de Verenigde Staten. En ze stelt haar publiek nooit teleur.

8. Nashville, VS.

Kost $ 500.000.

In 2015 genoten de inwoners van Nashville van de meest spectaculaire en dure viering van de Onafhankelijkheidsdag in de geschiedenis.

De show, "Let Freedom Sing", duurde 23 minuten en omvatte een indrukwekkende hoeveelheid vuurwerk (7 ton), evenals popzanger Mickey Ekko en viervoudig CMA Vocalist of the Year Martina McBride. Het werd bekeken door meer dan 280.000 mensen, wat een record was voor het aantal kijkers van de show in het zuidoosten van de Verenigde Staten.

7. Peking, China

$ 1,3 miljoen vuurwerk.

De Olympische Spelen staan ​​bekend om hun indrukwekkende ontdekkingen. Maar de opening van de Olympische Spelen van 2008 verbaasde de wereld met zijn omvang en schoonheid.

En dit is niet verrassend, voor een bedrag van ongeveer $ 1,3 miljoen, en zelfs in een land dat de maker van vuurwerk is.

Ondanks de omvang van de pyrotechnische show zorgden de organisatoren van de Olympische Spelen ervoor dat het vuurwerk het milieu niet schaadde. Ze waren uitgerust met een systeem van magneetventielen om de perslucht te laten exploderen. Dit zorgde voor een vermindering van 80% van de rookemissies in vergelijking met conventionele chemische explosies.

6. Philadelphia, VS.

De kosten voor het organiseren van het evenement bedragen $ 2,1 miljoen.

Het evenement, georganiseerd ter gelegenheid van Onafhankelijkheidsdag 2013, omvatte zowel een oogverblindend pyrotechnisch spektakel als een feestelijk concert met bekende artiesten zoals Demi Lovato.

5. Boston, VS.

Prijs - $ 2,5 miljoen.

Het vuurwerkshow in Boston, bekend als een van de duurste in de Verenigde Staten, viel samen met 4 juli 2013. Kun je je voorstellen dat $ 2,5 miljoen binnen 20 minuten in gekleurd licht vliegt? En aan de video te zien was het de moeite waard.De show werd uitgezonden en begeleid door muziek van beroemde muzikanten uit Boston.

4. Dubai, Verenigde Arabische Emiraten

Het vuurwerk kostte $ 6 miljoen.

Nummer 4 op de lijst van duurste vuurwerk werd in 2014 in Dubai gelanceerd. Hij kwam zelfs in het Guinness Book of Records terecht als de grootste en langste pyrotechnische show ter wereld (op dat moment).

Het nieuwjaarsvuurwerk, dat 6 minuten duurde en 500.000 vuurwerk omvatte, brak het record van 2012 voor 400.000 vuurwerk. Vuurwerk werd gelanceerd vanaf meer dan 400 locaties in Dubai en eindigde met een kunstmatige zonsopgang aan de waterkant, die een nieuwe dageraad voor de stad symboliseert.

Trouwens, in 2019 ging Dubai opnieuw het Guinness Book of Records binnen als gastheer van het grootste vuurwerk.

3. Sydney, Australië

De show was $ 6,3 miljoen waard.

Sydney geeft jaarlijks ongeveer $ 6,3 miljoen uit aan prachtig vuurwerk op oudejaarsavond. Viering in Sydney vindt plaats over de Harbour Bridge en het Opera House.

De belangrijkste attracties van de viering zijn twee pyrotechnische shows: het familievuurwerk om 21.00 uur en het vuurwerk om middernacht, beide uitgezonden op de nationale televisie, en de laatste verlicht ook de nachtstad op hetzelfde moment dat het nieuwe jaar begint.

2. Koeweit-Stad, Koeweit

Het evenement kostte $ 15 miljoen.

Het op een na duurste vuurwerk ter wereld vond plaats in Koeweit tijdens de viering van de gouden verjaardag van de grondwet van het land, 10 november 2012.

Het evenement was gedenkwaardig, zowel qua omvang als qua kosten, en omvatte 77.282 vuurwerk en 70.000 volleys, waardoor Koeweit's Gouden Vuurwerk het grootste in het Guinness Book of Records is.

De grootse lichtshow markeerde de 50ste verjaardag van de eerste Koeweitse emir, Abdullah al-Salem al-Mubarak al-Sabah, die aankondigde dat Koeweit de eerste Arabische staat in de Perzische Golf was die een grondwet uitvaardigde en een parlement had.

1. Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten

Aan het vuurwerk werd $ 20 miljoen uitgegeven.

Bovenaan onze lijst van het duurste vuurwerk ter wereld staat Abu Dhabi met zijn spectaculaire show van $ 20 miljoen.

Het vond plaats in 2009, in verband met het 37-jarig bestaan ​​van de VAE, en duurde 55 minuten. Tegelijkertijd was het duurste vuurwerk in de geschiedenis slechts een onderdeel van een 12-daagse viering, waarbij 46 evenementen werden gehouden. Ik moet zeggen dat deze jongens echt weten hoe ze plezier moeten hebben.

laat een reactie achter

Voer uw opmerking in
Voer uw naam in

itop-nl.polrestrojakpus.com

Techniek

Sport

Natuur