huis Favorieten 15 engste horrorfilms ter wereld

15 engste horrorfilms ter wereld

Het kiezen van een mystiek schilderij dat je koude rillingen kan bezorgen, is geen gemakkelijke taak. De wereld heeft echter engste horrorfilms, een lijst met bezienswaardigheden die je zenuwen prikkelen.

Deze zijn opgenomen in onze hitparade van de beste horrorfilms van de 21ste eeuw, gebaseerd op het Science of Fear-project van het Britse bedrijf BroadbandChoices.

Horrorfilm Angstschaal
Horrorfilm Angstschaal

Hoe was het experiment

  1. De vijftig volwassenen in het onderzoek hebben in totaal 100 uur naar verschillende horrorfilms gekeken.
  2. In totaal keken ze naar 35 van de best beoordeelde horrorfilms op IMDB, Rotten Tomatoes en Reddit.
  3. Gedurende deze tijd hielden de onderzoekers de hartslag van de proefpersonen in de gaten. Zo werd duidelijk op welke film het publiek het meest reageerde.
  4. Hoewel de methode die BroadbandChoices gebruikt om een ​​lijst met de engste films aller tijden samen te stellen, zeker niet betrouwbaar is, geeft het wel een idee van het effect dat een horrorfilm op mensen kan hebben.

Dit is hoe de top 10 van meest angstaanjagende horrorfilms eruit zien, die kijkers een sprong in de pols geven.

15. The Texas Chainsaw Massacre (1974)

The Texas Chainsaw Massacre (2003)

KinoSearch: 6,6 op 10
IMDb: 6.2 op 10
Genre: verschrikkingen
Land: VS
Producent: Tobe Hooper
Muziek: Wayne Bell, Tobe Hooper
Looptijd: 83 minuten

Vijf jonge mannen zitten vast op het platteland van Texas en vallen in de klauwen van een monsterlijke clan van kannibalen.

Tijdens het filmen raakte actrice Marilyn Burns, die de rol van Sally speelde, zwaar gewond door een boomtak toen ze wegliep van Leatherface. Dus in de achtervolgingsscène is het bloed op haar kleren echt.

14. halloween (1978)

Halloween (1978)

KinoSearch: 7.1 op 10
IMDb: 7,8 op 10
Genre: horror, thriller
Land: VS
Producent: Marcus Nispel
Muziek: Steve Jablonski
Looptijd: 98 minuten

Halloween staat voor de deur, en als je op zoek bent naar de perfecte bloedstollende film om op Allerheiligenavond te kijken, dan is dit het.

Het verhaal van de confrontatie tussen Amerikaanse tieners en een maniak met een masker op zijn gezicht is zo populair geworden dat het overgroeid is met sequels, imitaties en zelfs parodieën. Kunt u Michael Myers aan?

13. A Nightmare on Elm Street (1984)

A Nightmare on Elm Street (1984)

KinoSearch: 7,6 op 10
IMDb: 7.5 op 10
Genre: verschrikkingen
Land: VS
Producent: Wes Craven
Muziek: Charles Burnsteen
Looptijd: 92 minuten

De echte ster van het horrorfilmgenre doet al decennia lang de harten van mensen sneller kloppen. Voor degenen die deelnamen aan het BroadbandChoices-experiment: bij het kijken naar "A Nightmare on Elm Street", steeg hun hartslag tot 78 slagen per minuut, en soms zelfs tot 104.

Zelfs als we rekening houden met de aanzienlijke leeftijd van de foto, is het nog steeds interessant om Freddy Krueger te zien, die zijn slachtoffers in zijn slaap kwelt. Deze jeugdhorror werd de voorouder van een hele reeks films en één tv-serie, verenigd door de belangrijkste schurk - een misvormde maniak met scheermesvingers.

Vorig jaar werd bekend dat de rechten op de franchise weer werden overgedragen aan de erfgenamen van wijlen Wes Craven. Nu zoeken ze een kans om het verhaal over Freddy Krueger nieuw leven in te blazen.

12. Rustige plek (2018)

Rustige plaats (2018)

KinoSearch: 6.7 op 10
IMDb: 7,50 op 10
Genre: horror, fantasie, drama
Land: VS
Producent: John Krasinski
Muziek: Marco Beltrami
Looptijd: 90 minuten

Een zeldzame sci-fi onder de beste horrorfilms. In het epicentrum van wat er gebeurt, is een familie die probeert te overleven in een gebied dat volledig bezet is door buitenaardse monsters.

Monsters reageren op het minste geluid, dus de sleutel tot overleven is om te zwijgen. De hoofdpersoon is echter zwanger en het huis met een baby zal niet de rustigste plek zijn.

11. De bel (2002)

The Bell (2002)

KinoSearch: 7.3 op 10
IMDb: 7.1 op 10
Genre: horror, detective, thriller
Land: VS, Japan
Producent: Gor Verbinski
Muziek: Hans Zimmer
Looptijd: 115 minuten

Misschien wel de meest aangrijpende horrorfilm ooit, zijn populariteit blijkt uit de vele sequels, prequels en remakes die zijn gefilmd.

De plot draait om een ​​mysterieuze videoband, waarna een telefoontje volgt en een stem zegt dat je nog maar 7 dagen te leven hebt.

Een week later sterft onvermijdelijk iedereen die naar de cassette heeft gekeken, maar Rachel wil de dood niet verdragen en besluit het raadsel uit de video op te lossen. Deze horrorfilm mag in sommige landen over de hele wereld niet worden vertoond.

10. Bezoek (2015)

Bezoek (2015)

KinoSearch: 6.1 op 10
IMDb: 6.2 op 10
Genre: horror, detective, thriller
Land: VS
Producent: M. Night Shyamalan
Muziek: verschillende composities
Looptijd: 94 minuten

Wat is er aangenamer en onschuldiger dan een bezoek van kleinkinderen aan hun liefhebbende grootouders? Nou, regisseur M. Night Shyamalan zal je een ander beeld van verwante liefde laten zien.

De film is gefilmd in het gevonden filmgenre en vertelt het verhaal van een broer en zus - Tyler en Becky - die een videoproject over hun familie doen.

Hun moeder stuurt Tyler en Becca naar hun grootouders, die de kinderen nog nooit eerder hebben gezien. Oudere mensen zijn aardig en gastvrij. Ze gedragen zich gewoon een beetje vreemd en verbieden hun kleinkinderen om na 21.30 uur hun kamer te verlaten ...

9. Afdaling (2005)

Afdaling (2005)

KinoSearch: 6.8 op 10
IMDb: 7.2 op 10
Genre: horror, avontuur, thriller
Land: Verenigd Koningkrijk
Producent: Neil Marshall
Muziek: David Julian
Looptijd: 99 minuten

De fascinerende taak van het verkennen van een mysterieuze grot verandert al snel in een nachtmerrie wanneer een steen de uitgang naar de top dichtmetselt.

En nu moet een gezelschap van zes dappere vriendinnen zich een weg banen in de duisternis, benauwde omstandigheden, vochtigheid en kou, door stenen labyrinten die leiden naar niemand waarheen. Maar op deze reis worden ze vergezeld door agressieve en vleesetende wezens.

8. Babadook (2014)

Babadook (2014)

KinoSearch: 5.6 op 10
IMDb: 6.8 op 10
Genre: horror, thriller, drama
Land: Australië, Canada
Producent: Jennifer Kent
Muziek: Jed Kurzel
Looptijd: 93 minuten

Veel kinderen zijn bang voor fictieve monsters. Maar de zevenjarige Samuel was een uitzondering op de regel, voor hem werden monsters een obsessie. En na het lezen van het boek over de enge Babaduk, kwamen zijn angsten uit.

En hoe meer hij en zijn moeder Amelia de kracht weerstaan ​​die zich in hun huis heeft gevestigd, hoe gevaarlijker het wordt.

De actie, die plaatsvindt in een donker en angstaanjagend huis, de schijnbare mentale instabiliteit van de jongen (gespeeld door Noah Wiseman) en de depressieve toestand van zijn moeder (Essie Davis) zijn accenten die kijkers in staat stellen dieper in de sfeer van hopeloosheid, waanzin en angst te duiken die heerst in Babadook. ".

7. The Conjuring 2 (2016)

The Conjuring 2 (2016)

KinoSearch: 7 op 10
IMDb: 7.3 op 10
Genre: horror, thriller, drama
Land: Canada, VS, VK
Producent: James Wang
Muziek: Joseph Bichara
Looptijd: 133 minuten

De Conjuring-franchise behoort tot de slechtste films in de geschiedenis van de cinema. Natuurlijk "verschrikkelijk" in de goede zin van het woord, aangezien het precies doet wat de makers bedoeld hebben - het publiek doodsbang maken.

Onderzoekers van het paranormale, echtgenoten Ed en Lorraine Warren gaan opnieuw de strijd aan met het buitenaardse kwaad. Dit keer ligt hun pad in de mist van Engeland, in de buitenwijken van Londen, waar de poltergeist een gezin van 4 kinderen en een alleenstaande moeder terroriseert.

Het is merkwaardig dat de eerste film 'The Conjuring' oorspronkelijk werd gefilmd met de verwachting een PG-13-beoordeling te krijgen (hoewel hij een oudere R-beoordeling kreeg - personen onder de 17 jaar zonder ouders mogen de sessie niet bijwonen), maar het tweede deel was oorspronkelijk gepland om een ​​R-beoordeling te krijgen. en ontving het uiteindelijk.

6. Het (2014)

Het (2014)

KinoSearch: 6.2 op 10
IMDb: 6.8 op 10
Genre: horror, thriller, detective
Land: VS
Producent: David Robert Mitchell
Muziek: Rijke Vreeland
Looptijd: 100 minuten

Paranoia en ontsnappen aan het gevaar dat achter de schermen blijft - zo kan deze film worden samengevat.

"It" zal de kijker niet afschrikken om te huiveren met een enge buitenaardse clown, de hoofdpersoon is een meisje dat in één klap van onbezorgd opgroeien naar een zenuwinzinking ging. Langzaam maar zeker volgt een onverbiddelijk iets haar, en de enige kans om gered te worden is door het wezen over te dragen aan een andere persoon.

5. Paranormale activiteit (2007)

Paranormale activiteit (2007)KinoSearch: 6.5 op 10
IMDb: 6,3 op 10
Genre: horror, thriller, detective
Land: VS
Producent: Oren Peli
Muziek: verschillende composities
Looptijd: 86 minuten

Bij het bekijken van deze gruwel, sprong de hartslag van deelnemers aan de BroadbandChoices-proef naar 82 slagen per minuut, en op zijn hoogtepunt - tot 127.

Ja, "Paranormale activiteit" kan schrikken. Het is niet voor niets dat deze film de meest winstgevende film in de geschiedenis van de cinematografie is geworden, met bijna 13 duizend keer zijn vruchten afgeworpen (het budget voor filmen is $ 15.000, de wereldwijde kassa is $ 193.355.800).

De film is opgenomen in het genre van amateuropnamen en is een vertegenwoordiger van het subgenre psychologische thriller. Verwacht daarom van hem geen fonteinen van bloed en helse wezens die uit alle scheuren kruipen. "Paranormale activiteit" laat zien dat het ergste niet is wat je kunt zien. Dit is wat je niet kunt zien.

4. Reïncarnatie (2018)

Reïncarnatie (2018)KinoSearch: 6.4 op 10
IMDb: 7.3 op 10
Genre: horror, thriller, detective
Land: VS
Producent: Ari Astaire
Muziek: Ari Astaire
Looptijd: 127 minuten

"Familie is het belangrijkste", zei Dominic Toretto, de held van de Fast and the Furious-films. Ik vraag me af wat de dappere kale racer zou zeggen na het kijken naar "Reincarnation", waar alles gewoon verbonden is met familiebanden. Het is niet voor niets dat de film in het origineel "Erfelijk" wordt genoemd.

In het midden van het perceel staat een gezin dat bestaat uit ouders, twee tienerkinderen, van wie er één geestelijk onwel is, en een oude grootmoeder. Na de dood van de laatste beginnen in het huis gebeurtenissen plaats te vinden die vanuit logisch oogpunt niet kunnen worden verklaard.

Niet alle kijkers genieten van de langzame vertelling van deze film, maar als je erop voorbereid bent dat de film "lang duurt maar snel gaat", dan zul je veel plezier (en een verhoogde hartslag) hebben door ernaar te kijken.

3. The Conjuring (2013)

The Conjuring (2013)

KinoSearch: 7.4 op 10
IMDb: 7.5 op 10
Genre: horror, thriller, detective
Land: VS
Producent: James Wang
Muziek: Joseph Bichara
Looptijd: 112 minuten

Een horrorfilm over demonen, gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Wereldberoemde experts in het paranormale worden benaderd door een familie die lijdt aan een duistere geest. De Warrens worden geconfronteerd met het meest beangstigende geval van hun praktijk en worden gedwongen de duivel te bevechten.

2. Astrale (2010)

Astrale (2010)KinoSearch: 6.8 op 10
IMDb: 6.8 op 10
Genre: horror, thriller
Land: VS
Producent: James Wang
Muziek: Joseph Bichara
Looptijd: 103 minuten

Op de tweede plaats in de "angstaanjagende" beoordeling was de film uit 2010, geregisseerd door de horror-meester James Wan. "Astral" heeft de hoogste hartslagsprong van alle films, terwijl je ernaar kijkt, kloppen de harten van kijkers soms met een snelheid van 133 slagen per minuut.

Dit is een klassiek verhaal over een gezin dat naar een nieuw huis verhuist. Direct na de verhuizing beginnen er vreemde dingen in het huis te gebeuren: objecten beginnen te bewegen en vreemde geluiden zijn hoorbaar uit verre delen van het huis. Al snel raakt de tienjarige zoon in coma en valt hij in de andere wereld.

1. sinister (2012)

Sinister is de engste horrorfilm ter wereld

KinoSearch: 6,6 op 10
IMDb: 6.8 op 10
Genre: horror, thriller, detective
Land: VS, VK
Producent: Scott Derrickson
Muziek: Christopher Young
Looptijd: 110 minuten

Het huis waar het recente bloedbad plaatsvond, de auteur van detectiveverhalen die zijn boeken schrijft op basis van echte gebeurtenissen, zijn vrouw en twee kinderen zijn de belangrijkste, maar niet de enige objecten en onderwerpen van de meest interessante en enge horrorfilm met een hoge waardering.

Door de niet gehaaste en geleidelijk pompende atmosfeer houdt de foto de kijker onder constante psychologische druk.

Terwijl iemands gemiddelde hartslag in rust ongeveer 65 slagen per minuut is, hadden kijkers die naar Sinister keken volgens Broadband Choices een gemiddelde hartslag van 86 slagen per minuut. Dit is het hoogste van alle bestudeerde horrorfilms.

20 OPMERKINGEN

laat een reactie achter

Voer uw opmerking in
Voer uw naam in

itop-nl.polrestrojakpus.com

Techniek

Sport

Natuur