huis Eten en drinken Top 10 cellulitis veroorzakende voedingsmiddelen

Top 10 cellulitis veroorzakende voedingsmiddelen

Hij is hobbelig, oedemateus en volkomen lelijk. We hebben het over cellulitis en als je het hebt, ben je niet de enige. Volgens statistieken heeft 93% van de vrouwen in de wereld cellulitis.

Het is niet eenvoudig om deze vetophopingen zelfs maar te laten wijken beste huismiddeltjes voor cellulitis, dieet en lichaamsbeweging. Het eten van te veel van de verkeerde voedingsmiddelen die cellulitis veroorzaken, kan echter bijdragen aan het ontstaan ​​ervan.

10. Pizza

3vufdnn3Het goede nieuws: pizza met harde kaas bevat een overheerlijke dosis calcium en eiwit. Nu het slechte nieuws: hoge niveaus van verzadigd vet, geraffineerde koolhydraten en natrium kunnen het uiterlijk van cellulitis verergeren. Pizzasaus en kaas, de twee belangrijkste ingrediënten in dit gerecht, kunnen water in het lichaam vasthouden, waardoor de huid meer kuiltjes krijgt.

Als u pizza niet kunt overslaan, raden we u aan een kruiden- en olijfoliesaus te gebruiken en toppings zoals kip, zeevruchten en groenten te kiezen in plaats van vleeswaren zoals worst. Het kan de totale hoeveelheid natrium in het lichaam verhogen.

9. Kaas

cbsxcpedElke kaas is rijk aan natrium. Wat heeft cellulitis ermee te maken? Voedsel met een hoog natriumgehalte, zoals vleeswaren, spek en kazen, zorgt ervoor dat water wordt vastgehouden. En een opgeblazen gevoel en overtollig water kunnen cellulitis beter zichtbaar maken.

Maar als je net zo gevoelig bent voor kaas als Roquefort van Chip and Dale, probeer dan je portiegrootte onder controle te houden en drink een glas water na het eten van de kaas.

8. Zoete snacks en drankjes

o2vrgm3vSuiker is 99,8% koolhydraten. En als u sedentair bent en veel suiker eet, kan dit de hoeveelheid collageen in uw lichaam verminderen, wat leidt tot vroegtijdige veroudering en een slappe huid. Dus cellulitis zal nog meer opvallen.

Hoewel suiker overal is, vooral in bewerkte voedingsmiddelen, kunt u proberen uw dagelijkse inname te verminderen door frisdrank, gezoete yoghurt en desserts te schrappen of te verminderen. Hoe minder suiker in uw dieet, hoe groter de kans dat uw huid gladder zal zijn.

Volgens de WHO is de dagelijkse suikerinname voor vrouwen 50 gram per dag, voor mannen - 60 gram per dag.

7. Geraffineerde koolhydraten

wbuyxiq0Pasta, die, in de woorden van één machtig persoon, "altijd hetzelfde kost", evenals aardappelen, rijst en witte bloemproducten zoals brood en crackers, kunnen ook cellulitis veroorzaken.

Deze voedingsmiddelen met een hoge glycemische index worden door het lichaam afgebroken tot glucose en kunnen daardoor ontstekingen en pieken in de bloedsuikerspiegel veroorzaken. Hoe meer van deze voedingsmiddelen u eet, hoe slechter uw cellulitis eruit zal zien.

Probeer in plaats daarvan volkorenbrood en kikkererwten- en groentepasta.

6. Broodjes en sushi

nzm52ubcAan deze voedingsmiddelen worden vaak vette ingrediënten zoals mayonaise en roomsaus toegevoegd. Daarnaast bevat witte rijst geraffineerde koolhydraten die niet goed zijn voor je figuur.

Wil je toch van dit Japanse eten genieten, ga dan voor de Groente- en Bruine Rijstrolletjes.

5. Verwerkt vlees

ymmdemahVerwerkt vlees zoals spek, worst, ham en worst kunnen heerlijk zijn, maar ze kunnen ook bijdragen aan cellulitis op de benen, dijen en billen. En dat allemaal vanwege het hoge natriumgehalte.

Verwerking betekent het toevoegen van chemische toevoegingen aan het product, evenals roken en zouten om de smaak te verbeteren en de houdbaarheid te verlengen.

Eet mager vlees en zelfgemaakte vleeswaren om cellulitis te verminderen.

4. Ingeblikte soep

nm4zhvu3Een gemakkelijke en snelle snack op het werk of op school, maar de meeste soepen in blik bevatten veel zout. En het teveel aan het lichaam kan leiden tot het vasthouden van water en uitdroging, waardoor cellulitiskuiltjes er meer uitgesproken uitzien dan ze in werkelijkheid zijn.

3. BBQ-saus

jqzi2vutAls je barbecuesaus over vlees giet, weet je waarschijnlijk dat je een beetje zout aan het bord toevoegt. Maar wist u dat u ook meer dan de helft van uw dagelijkse suikerinname binnenkrijgt? Dat klopt: een miezerige twee eetlepels barbecuesaus bevat tot wel 15 gram suiker!

Suikerconsumptie kan niet alleen leiden tot gewichtstoename en als gevolg daarvan het optreden van cellulitis, maar ook tot een sterke stijging van de bloedsuikerspiegel, waardoor het lichaam gedwongen wordt het hormoon insuline te produceren.

2. Kwark

sexh2y0pWat is het verband tussen de wrongel die je in de supermarkt koopt en het kuiltje op je billen? Natrium. Ondanks het feit dat wrongel niet zout smaakt, kan een portie in één kopje bijna 700 milligram natrium bevatten - meer dan een derde van de dagelijkse waarde voor een volwassene.

In plaats van cottage cheese, raden we aan om een ​​potje Griekse yoghurt te eten. Dit product bevat weinig zout en veel eiwitten.

1. Margarine en botersmeersels

ou4pf0inTientallen jaren geleden ontdekten wetenschappers dat wanneer waterstof aan plantaardige olie werd toegevoegd, het vast zou worden - en dat zelfs bij kamertemperatuur zou blijven.

Deze ontdekking stimuleerde de aanmaak van transvetten, die ook de neiging hebben om in het menselijk lichaam te verharden, waar ze je bloedvaten verstoppen, waardoor het moeilijk wordt voor bloed en zuurstof om te circuleren. Dit is niet alleen gevaarlijk voor het hart, maar kan ook leiden tot verzwakking van het huidweefsel, waardoor cellulitis zal verschijnen en de bestaande nog meer uitgesproken zal worden. Gevaarlijke transvetten zijn meestal verborgen in caloriearme margarine en botersmeersels.

laat een reactie achter

Voer uw opmerking in
Voer uw naam in

itop-nl.polrestrojakpus.com

Techniek

Sport

Natuur