huis Eten en drinken Top 7 meest allergene voedingsmiddelen

Top 7 meest allergene voedingsmiddelen

Als u allergisch bent voor voedsel, reageert het immuunsysteem van de persoon op onschadelijk voedsel alsof het een bedreiging vormt en produceert het histamine en antilichamen om het te bestrijden. Symptomen variëren van tintelingen in de mond en zwelling van de tong en keel tot ademhalingsmoeilijkheden, netelroos, braken, buikkrampen, diarree en een mogelijk fatale daling van de bloeddruk of shock, bekend als anafylaxie.

Het goede nieuws is dat slechts enkele voedingsmiddelen ongeveer 90% van alle voedselallergieën veroorzaken. We zullen overwegen de zeven meest allergene voedingsmiddelen.

Als allergieën u niet hebben gespaard, gebruik dan de meest effectieve remedies voor allergieën III generatie.

7. Weekdieren, schaaldieren en vissen

4vnuvcv4Allergieën voor schaaldieren en schaaldieren (garnalen, mosselen, kreeft, sint-jakobsschelpen, rivierkreeftjes, enz.) Komen vaak voor. Bovendien accumuleren veel weekdieren tijdens hun leven hoge concentraties aan pathogene micro-organismen, die vervolgens worden doorgegeven aan de gelukkigen die bijvoorbeeld een rauwe oester hebben geproefd. Sommige mensen reageren zelfs op de dampen van het koken van schaaldieren als voedsel.

Mensen die allergisch zijn voor één soort vis (zoals kabeljauw) reageren vaak op andere vissen, zoals heek en makreel. Dit komt omdat de allergenen in deze vissen erg op elkaar lijken.

Helaas, zelfs als de vis wordt gekookt of gebakken, zal hij hem niet van allergenen ontdoen.

6. Fruit en groenten

vqjxxz5lAllergische reacties op fruit en groenten veroorzaken meestal geen ernstige gezondheidsproblemen. Ze veroorzaken echter jeuk of huiduitslag wanneer voedsel in contact komt met de lippen en mond. Dit wordt het orale allergiesyndroom genoemd.

Warmtebehandeling kan een aantal allergenen in de meeste groenten en fruit vernietigen. Maar wat je kookt en wat je niet kookt selderij - je kunt de allergenen ervan niet vergiftigen.

5. Eieren

gk1aal1bEi-allergie komt vaker voor in de kindertijd en ongeveer de helft van de kinderen ontgroeit het na de leeftijd van drie. In zeldzame gevallen kan ei-allergie leiden tot anafylaxie. Er zijn drie allergenen in eiwit: ovomucoïde, ovalbumine en conalbumine.

Hoe kom je er vanaf? Kook een hardgekookt ei. Dit garandeert echter geen 100% resultaat. Daarnaast zijn er mensen die allergisch zijn voor gekookte eieren.

4. Koemelk

br10cg1jMelk, geliefd bij veel mensen, stond ook in de top 7 van gevaarlijkste voedingsmiddelen voor mensen met allergieën. Een allergie ervoor wordt veroorzaakt door een reactie op stoffen zoals caseïne, alfa-lactalbumine, lipoproteïnen en een wei-eiwit dat bèta-lactoglobuline wordt genoemd. Wetenschappers uit Nieuw-Zeeland hebben een koe die momenteel melk produceert met een laag bètalactoglobulinegehalte al genetisch "verbeterd".

Symptomen van een melkallergie kunnen zijn: huiduitslag, diarree, braken, maagkrampen en ademhalingsmoeilijkheden.

Degenen die bedekt zijn met melkuitslag, zullen waarschijnlijk niet worden genezen met medicatie. We zullen zuivelproducten volledig uit het dieet moeten schrappen.

3. Vlees

1xonhc1iMensen die allergisch zijn voor vlees, kunnen zich ongemakkelijk voelen bij het eten van rundvlees, lamsvlees, varkensvlees of kip.

En vleeshoudend voedsel, zoals worstjes en patés, bevat soms andere allergene ingrediënten, zoals zuivelproducten of smaakversterkers.

Koken vernietigt enkele van de allergenen in vlees, maar sommige mensen krijgen nog steeds huiduitslag na het eten van doorbakken, gestoofd of gekookt vlees.

2. Tarwe

z30wcynhAllergie ervoor komt veel voor bij kinderen. Een van de belangrijkste allergenen in tarwe is het eiwit gliadine, dat voorkomt in gluten. Hierdoor wordt mensen met een tarweallergie soms geadviseerd om glutenvrij te gaan eten.

1. Moeren

glqtd0k3Bovenop de top 7 van gevaarlijkste voedingsmiddelen voor mensen met allergieën zijn heerlijke, maar niet gezonde noten. Walnoten, hazelnoten, amandelen, pecannoten, paranoten, pijnboompitten, macadamia en cashewnoten veroorzaken hoogstwaarschijnlijk allergische reacties. In zeldzame gevallen kunnen al deze noten anafylaxie veroorzaken. Soms reageren mensen die allergisch zijn voor één type noot ook op andere noten. Dus als je een notenallergie hebt, wees dan heel voorzichtig en vermijd niet alleen noten, maar ook ongeraffineerde (rauwe) notenboter.

laat een reactie achter

Voer uw opmerking in
Voer uw naam in

itop-nl.polrestrojakpus.com

Techniek

Sport

Natuur