huis Favorieten Amerikaanse presidentsverkiezingen 2020

Amerikaanse presidentsverkiezingen 2020

Om de vier jaar gaan Amerikanen naar de stembus om te stemmen voor een nieuwe president, en de volgende Amerikaanse verkiezingen worden gehouden op 3 november 2020, de datum waarop de 46e president van de Verenigde Staten van Amerika wordt gekozen.

Vanwege de schandalige en controversiële persoonlijkheid van Donald Trump, die sinds januari 2017 aan de macht is, vinden veel experts de presidentsverkiezingen van 2020 belangrijker dan de vorige.

Bovendien is er dit jaar een ongewoon groot aantal Democratische kandidaten voor het presidentschap van de Verenigde Staten, waaronder een recordaantal vrouwen.

Lees ook: Beoordeling van Amerikaanse presidentskandidaten.

In deze review zullen we bekijken hoe, wie en wanneer zich kandidaat zal stellen voor het presidentschap van de Verenigde Staten. En ook, wie zal dit niet doen (maar dit is niet zeker).

Wie kan als kandidaat deelnemen aan de verkiezing van de president van de Verenigde Staten

Vereisten voor kandidaten voor het presidentschap van de Verenigde StatenElke Amerikaan kan zichzelf registreren als kandidaat voor de functie van hoofd van het Witte Huis. Om dit te doen, moet het aan drie hoofdvoorwaarden voldoen:

 1. Amerikaans staatsburgerschap hebben door geboorte;
 2. leeftijd vanaf 35 jaar;
 3. woont al minstens 14 jaar in de Verenigde Staten.

Wat gebeurt er vóór de verkiezingen?

VoorverkiezingenNu bereiden Amerikaanse politici die willen strijden voor het presidentschap zich voor op de voorverkiezingen ("voorverkiezingen") in het hele land. Ze vinden traditioneel plaats van begin februari tot juni in alle staten. Dit is een volwaardige stemming, waarvan de resultaten grote invloed kunnen hebben op de positie van een of andere kandidaat en zijn verkiezingscampagne.

De belangrijkste taak van kandidaten is om te winnen in de staten waar de voorverkiezingen als eerste plaatsvinden. Dit zal hun naam meer politiek gewicht geven.

Het doel van voorverkiezingen is om te voorkomen dat kandidaten van dezelfde partij bij een grote verkiezing van elkaar stemmen. Dienovereenkomstig volgens de resultaten van de voorverkiezingen uit elke partij wordt één kandidaat geselecteerd.

Tegelijkertijd kunnen verliezende kandidaten zich in 2020 nog steeds verkiesbaar stellen in de VS, maar zonder partijsteun.

Nadat de partijen de belangrijkste favorieten hebben bepaald, begint de derde fase, waarin de kandidaten door het land reizen om campagne te voeren voor kiezers en debatten op televisie te houden.

We zijn gekozen, we zijn gekozen

Hoe zijn de presidentsverkiezingen in de Verenigde StatenIn de Verenigde Staten is er een kiesstelsel in twee fasen, met behulp waarvan wordt bepaald wie de komende vier jaar "meneer de president" zal worden genoemd.

 1. Wanneer inwoners van elke staat naar de stembus gaan en stemmen op de president van de voorkeur en de vice-president (ze gaan "samen"), zullen de kandidaten hun stem niet rechtstreeks ontvangen.De tweede fase is immers de stemming van het kiescollege.
 2. Elke staat (evenals Washington, DC) heeft een bepaald aantal electorale stemmen. Het hangt af van het aantal staatsvertegenwoordigers in het Congres. Californië heeft het grootste aantal kiezers (55).

Op hun stemdag (een maand na de algemene verkiezingsdag) komen kiezers bijeen in hun hoofdsteden, tenzij een andere stemlocatie is gespecificeerd, en houden de daadwerkelijke verkiezingen voor president van de Verenigde Staten.

Als je alle 50 staten en 3 stemmen uit Washington haalt, is het totale aantal verkiezingsstemmen 538, wat betekent dat een kandidaat minstens 270 stemmen moet verzamelen om te winnen.

Kiezers stemmen meestal op de kandidaat met de meeste stemmen in hun land. Tegelijkertijd zijn er geen bepalingen in de federale wet van het land die kiezers zouden verplichten om precies te stemmen zoals hun kiezers willen.

Is er een gelijkspel, dan wordt alles beslist door de stemuitslagen in de Tweede Kamer. De winnaar moet stemmen ontvangen van vertegenwoordigers van 26 staten.

Verkiezingsdag 2020: een beetje geschiedenis

Verkiezingsdag VS 2020De algemene stemdag voor de nominatie voor de Amerikaanse president in 2020 valt op 3 november. Deze dag is niet toevallig gekozen. 3 november is de eerste dinsdag van de maand en tegelijkertijd een werkdag, die volledig voldoet aan de principes van 1845.

“Waarom zou een enkele dag voor verkiezingen in de Verenigde Staten aan deze twee criteria voldoen?” Een nieuwsgierige lezer zou zich kunnen afvragen. Omdat in de 19e eeuw boeren de meerderheid van de Amerikaanse bevolking vormden. Om te stemmen moesten ze naar de stembureaus en waren ze veel onderweg. Er waren maar weinig mensen die dit op de vrije dag wilden doen; bovendien gingen godvrezende mensen op zondag naar de kerk. Ga je maandag op pad, dan zou je dinsdag gewoon op je bestemming kunnen komen.

En november werd gekozen omdat de oogst tegen die tijd al was afgelopen en de strenge kou nog niet was gekomen.

Grote partijen

Republikeinse en democratische partijen van de Verenigde StatenEr zijn slechts twee hoofdpartijen in de VS: democraten (liberale, centrumlinkse partij) en republikeinen (conservatieve, centrumrechtse partij).

Soms nemen andere "externe" kandidaten deel, hetzij van de Libertarische Partij, hetzij van de Groene Partij.

De politieke traditie in Amerika is echter erg sterk en niet-democratische of republikeinse kandidaten worden niet als serieuze concurrenten gezien.

Key GOP-genomineerde: Donald Trump

GOP-genomineerde: Donald Trump

Vijfenveertigste president van de Verenigde Staten. Klaar om de eerste president in de geschiedenis van de VS te worden die te maken krijgt met afzetting van het Huis van Afgevaardigden en vervolgens herkozen te worden.

Belangrijkste democratische kandidaat: Joe Biden

Democratische kandidaat: Joe Biden

Van maandag tot en met woensdag 17-20 augustus houden vertegenwoordigers van de Amerikaanse Democratische Partij een landelijke conventie, die in videoformaat wordt gehouden vanwege de dreiging van het coronavirus.

Joe Biden werd gekozen als de democratische woordvoerder van de presidentiële race. En in het geval van de overwinning van Biden, wordt Kamala Harris, een senator uit Californië, vice-president. Geen enkele zwarte Amerikaanse vrouw in de geschiedenis van de VS heeft ooit tweede viool gespeeld in het Witte Huis. Maar het zijn zwarte kiezers, vooral zwarte vrouwen, die de pijlers van de Democratische Partij zijn en een sleutelrol speelden in Biden's overwinning in de voorverkiezingen.

Tijdens een virtuele bijeenkomst van de Democratische Partij kwamen een aantal voormalige tegenstanders van Biden (waaronder senator uit Minnesota Amy Klobuchar en Indiana burgemeester Pete Battigieg) naar buiten met goedkeuring van zijn kandidatuur.

Volgende week vindt een virtuele Republikeinse nominatieceremonie plaats. De huidige president van de Verenigde Staten, Donald Trump, zal daar een welkomstwoord houden.

Joe Biden - onder vreemden

Maar democraten zijn niet de enigen die lovende odes zingen voor hun kandidaat. Enkele prominente Republikeinen zouden Joseph Biden graag zien als president van de Verenigde Staten.

Zijn kandidatuur werd dus gesteund door de Republikein Colin Powell, die van 2001 tot 2005 als staatssecretaris werkte onder George W. Bush. In het bijzonder hoopt Powell dat Biden speciale aandacht zal besteden aan de belangen van het leger.

Naast Colin Powell kondigde de Republikein John Keysick, de voormalige gouverneur van Ohio, zijn politieke sympathie aan Biden aan.

Wie runt het hoofdkantoor van Biden?

Bernie SandersVolgens de huidige Amerikaanse leider Donald Trump wordt het hoofdkantoor van Joe Biden in feite geleid door de 78-jarige senator Bernie Sanders. Trump uitte deze mening op 18 augustus tijdens een toespraak voor zijn aanhangers.

Hij voegde er ook aan toe dat Biden een marionet is geworden die wordt gerund door linkse radicalen, waardoor de politieke agenda van de Democratische Partij naar links is verschoven.

“Bernie Sanders bracht in zijn toespraak veel ideeën naar voren die een paar jaar geleden als radicaal werden beschouwd. Het is nu mainstream. Het was Bernie Sanders, aangezien Joe zelf niet weet waar hij al is. Maar zelfs als hij het wist, werd hij zo ver naar links gebracht dat ons land niet langer de staat zal zijn die we kennen ”, Zei Trump.

Waarom de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2020 zo anders zullen zijn dan in 2016

Hillary Clinton leidde vele peilingen tijdens de verkiezingscyclus van 2016, en hoewel landelijke peilingen redelijk nauwkeurig waren, was het beeld scheef als het ging om de stemming onder de bevolking.

Dus wie kan de Democraten de schuld geven als ze niet geloven dat de laatste peilingen waaruit blijkt dat Biden nationaal en in belangrijke staten een aanzienlijke voorsprong heeft?

Maar er zijn veel redenen waarom 2020 geen 2016 is:

 1. Trump lijkt een goedkeuringsplafond van minder dan 50% te hebben, met opiniepeilingen in augustus die hem een ​​score van 41% tot 46% opleveren.

 1. Het aandeel stemmen van derden zal waarschijnlijk lager zijn: ongeveer 6% van de kiezers stemde in 2016 op kandidaten van derden, het hoogste percentage sinds 1996. Dit hielp Trump om het Electoral College te winnen. Maar het percentage mensen dat dit najaar op kandidaten van derden stemt, zal om verschillende redenen waarschijnlijk lager zijn, waaronder:

 • Biden werkt nauw samen met senator Bernie Sanders uit Vermont en heeft een betere relatie met Sanders dan met Clinton.
 • Kandidaten van derden zijn deze keer minder zichtbaar en krijgen minder aandacht dan in 2016.
 • Misschien wel het allerbelangrijkste: niemand onderschat de kansen van Trump, zoals sommigen in 2016 deden. Democraten zien hem als een veel duidelijkere, meer reële en urgente dreiging die herverkiezing zou kunnen winnen.
 1. Mensen houden meer van Biden dan van Hillary Clinton: Trump en Clinton waren twee van de meest afgekeurde presidentskandidaten in de Amerikaanse geschiedenis.

Kandidaatbeoordelingen

Zullen we Hillary Clinton zien vechten tegen Donald Trump?

Hillary Clinton tegen Donald TrumpWat betreft de belangrijkste bedreiging van Trump in 2016 - de uitzinnige democratische Hillary Clinton - zei ze in een interview met de BBC dat ze geen plannen had om deel te nemen aan de presidentiële race, maar ze stond onder enorme druk om haar over te halen om van plan te veranderen.

"Zoals ik al zei - nooit, nooit, zeg nooit nooit"Zei Clinton.

Wanneer precies zal Trump de kandidaten voor de 46e Amerikaanse president ontmoeten?

De Democratische Nationale Conventie, waarop Joe Biden de Democratische kandidaat werd genoemd, vond plaats van 17 tot 20 augustus.

Het Republikeinse congres vindt later plaats, van 24 augustus tot 27 augustus. Technisch gezien is president Trump nog niet de officiële GOP-genomineerde totdat deze op de conventie is aangekondigd.

Daarna kunnen we uitkijken naar vier discussies terwijl Donald Trump en vicepresident Mike Pence het podium betreden naast hun democratische tegenstanders.

Wat gebeurt er nadat de winnaar van de presidentiële race is bekendgemaakt?

Na de bekendmaking van de resultaten van de Amerikaanse verkiezingen in 2020 zal een korte overgangsperiode beginnen, waarin het nieuwe hoofd van het Witte Huis leden van de regering kan selecteren en een plan voor verdere actie zal uitwerken.

In januari zal de nieuwe president worden beëdigd tijdens een evenement dat de inauguratie wordt genoemd.

Na de congresceremonie keert de president terug naar het Witte Huis om aan zijn ambtstermijn van vier jaar te beginnen.

Laatste nieuws

laat een reactie achter

Voer uw opmerking in
Voer uw naam in

itop-nl.polrestrojakpus.com

Techniek

Sport

Natuur